Blogs 2

Van januari 2019 t/m november 2019.

 

Op deze pagina kun je Blogs lezen die ik in de loop van de afgelopen maanden heb geschreven, betreffende verschillende onderwerpen. Allemaal zijn ze gericht op persoonlijke groei en meer bewustzijn. 

 

Bekijk voor alle belevenissen van praktijk Energiebron mijn Energiebron Facebook-pagina!

Wil je standaard op de hoogte blijven van de activiteiten van Energiebron?

Like mijn pagina en je bent steeds als eerste van alles op de hoogte. 

 

Op de 'Bijzondere momenten'-pagina van deze website, kun je zien welke bijzondere belevenissen ik met Energiebron en binnen mijn familiesituatie meemaak (wel gestoeld op de onderwerpen die voor jullie als bezoekers van deze website, interessant zijn). 

 

 Ook de activiteiten gericht op Access Bars Cursussen en Access Bars op scholen, kun je daar terug vinden.

 

Veel leesplezier!


5-11-2019
Jezelf accepteren zoals je bent...
Fia, een zweedse singer- songwriter verwoordt het zo mooi in een van haar liedjes:
'The moment we stop running from the demons in our heads,
and instead we choose to love them,
when saying yes to life,
both shadow and light,
our suffering is done and we come alive.'

Wat als we al perfect zijn? En alles een keus is?
Van jezelf houden of jezelf verwerpen...
Wat kies jij?
Waar ga jij meer van stralen?
Wat overigens niet wil zeggen dat als je ergens niet blij van wordt, je het alsnog hoeft te kiezen. Wil je veranderen, kies dit dan!
Klinkt zo logisch, maar we zijn zo vaak bezig met onszelf 'fout' te maken. Zoveel energie gaat hieraan verloren. Wat als je niet 'fout' of 'goed' bent, maar gewoon 'Bent'!
Hihi!
Alles begint met het omarmen van je eigen schaduwkant.

Hulp nodig om de dingen die je niet langer kiest, te veranderen? Ik help je graag 

Lieve groet,
Dory

19 oktober 2019
 
Wij-tijd...
Zo belangrijk! Tijd samen met degene van wie je houdt. Even alleen 'samen zijn'. Zonder dat de kinderen continu om aandacht vragen en al je gesprekken onderbreken. Bewust genieten van elkaars gezelschap. Naar elkaar luisteren en elkaar weer eens echt 'Zien'!

Heerlijk! Sauna Soesterberg! Super lekker gegeten. Meerdere malen de 110 graden aardesauna bezocht en alle oude ballast eruit gezweet. Genoten van een opgieting met sensaties van extreme hitte en heerlijke geuren. En dan de geneugten na de sauna van de warme en soms pijnlijk koude😬 baden. Hihi! Ja, zo'n wellnessdag is echt een cadeau voor je lichaam!
En tussendoor steeds heerlijk kletsend wandelen door de tuin omringd met bos en uit balsemen liggend in het zonnetje.
Super dankbaar voor deze 'Wij-tijd'. Bijzonder toch, dat we na bijna 26 jaar nog zo van en met elkaar kunnen genieten 💜

En de kinderen...
die genieten van hun eigen mini-vakanties.
De één ging vandaag met mijn zus, schoonzusje en neefje op avontuur in t Archeon.
En de ander mag dit weekend zijn cadeau voor zijn 10e verjaardag inwisselen; samen met mijn ouders naar een huisje in Duitsland, waar hij morgen na 3 maanden voorpret eindelijk de kristalgrot mag gaan bezoeken😀
Bijzonder! Ieder lid van onze familie gaat z'n eigen weg. Weer opladen, terwijl mooie herinneringen ontstaan. Allemaal onze eigen 'Wij-tijd'!
Elkaar loslaten en toch verbonden zijn.
En door de ruimte die je elkaar en jezelf gunt ontstaat er magie om wonderen te laten gebeuren en daarna weer krachtiger Samen verder te gaan

Wij-tijd... het mooiste 🎁 voor jezelf en elkaar💜
Fijn weekend allemaal!

Lieve groet,
Van een super blije, ontspannen Dory😀

· 3 oktober 
 
Merken jullie het ook? Als je te veel bezig bent met je werk, de kinderen, je huishouden, sport, boodschappen doen, de speelafspraakjes/ sport van je kinderen en alle verdere dagelijkse dingen, vergeet je al snel je lichaam!
Bizar eigenlijk! Je lichaam is tenslotte de enige op aarde is met wie jij het 'moet😉' doe en dus eigenlijk jouw beste vriend of vriendin!
Máár behandelen we ons lichaam ook als onze vriend of vriendin? Of zien we het vaak als een lastig ding dat pijn geeft, moe is, niet mee lijkt te werken?

Zo vaak zetten we ons lichaam buiten spel! Zetten we hem/ haar als toeschouwer aan de kant, terwijl we ons lichaam ondertussen wel overal mee naar toe slepen.
Bizar toch eigenlijk dat we in dit samenzijn vergeten te vragen of dit daadwerkelijk is wat ons lichaam wil of aankan!

Vaak is één van de enige momenten waarop we daadwerkelijk luisteren naar ons lichaam als wehonger of dorst hebben of als het gevloerd wordt door ziekte, pijn of vermoeidheid.
Wat als ons lichaam niet meer via pijn of spanning hoeft te communiceren met ons? En we echt zouden gaan luisteren naar de boodschap die het ons al ver voor er klachten ontstaan, geeft?
Hoeveel fijner en leuker zou het leven dan worden?!

Er is zoveel mogelijk voorbij aan de klachten die ontstaan, omdat we ons lichaam negeren!!!

Wat kun jij vandaag kiezen om je lichaam blij te maken?
Dansen, zingen, bewust eten, knuffelen, sporten, lachen, ontspannen...
Waar wordt jouw lichaam blij van?

'Maar hoe moet ik nou weten waar mijn lichaam blij van wordt?'
Heb je het je lichaam al eens gevraagd? Je zult er versteld van staan wat je lichaam weet als je ervoor openstaat om het antwoord te ontvangen. En wat als dat misschien iets heel anders is als dat je van te voren had gedacht?

Durf jij te luisteren naar de wensen van je lichaam? Zonder in de conclusie te gaan?
Ga bijvoorbeeld eens zonder lijstje naar de supermarkt en stel de vraag: lichaam waar heb jij trek in?
Wie weet wil je lichaam ineens broccoli, terwijl je dat helemaal niet lust🤔 hihi! Wat voor voedingstoffen zitten daar in die jouw lichaam precies nodig heeft?
Durf jij jezelf open te stellen om te ontvangen van en met je lichaam?

Veel plezier lieve 'Jij' en 'Jouw lichaam' tijdens jullie reis op aarde!

Lieve groet,
Dory

· 1 november 
 
Jeeeeeeeeeetje, net een Energetische Facelift gegeven! Wat is het toch gaaf wat dat voor iemand kan doen!!!!
Ontspannen en tegelijk zó veel oude opgeslagen gedachten, gevoelens en emoties loslaten die opgeslagen liggen in het gebied van je gezicht, hoofd en nek! Het hele lichaam ontspant. Meer zelfvertrouwen, minder veroordelingen van jezelf en hoe je eruit ziet. Met een nieuwe blik de wereld zien. Wauw!
Geen woorden voor...
In mijn hele lichaam voel ik de energie stromen. Helemaal ontspannen, met 'leeg' hoofd en een stralend gezicht vertrok mijn cliënt na de behandeling😀

Wie is de volgende die hiervoor kiest😉?

· 30 oktober2019    
Verandering van mensen om je heen kun je niet afdwingen. Ook al denk jij te weten wat het juiste voor hun is😉
Je partner, je kinderen, je vrienden... Waarom doen ze niet...? Het zou toch veel beter zijn als ze...? Grappig hè, dat wij denken te weten wat het beste is voor een ander!
Dan komen er interne irritaties bij jezelf, ruzies, onvrede. Allemaal omdat jij je niet kunt neerleggen bij de keuzes die een ander maakt. Interessant toch?

Wat als we nou eens zouden beginnen met 'te accepteren wat is'?
Dat geeft rust in onszelf en haalt de druk weg die wij een ander opleggen. Het feit dat wij vinden dat de ander iets anders zou moeten doen of kiezen, geeft hem/haar immers altijd het gevoel dat hij/zij niet voldoet. Niet mag zijn wie hij/zij is.
Een continu aanwezige druk die in plaats van ruimte voor verandering bij de ander vaak juist weerstand, boosheid en onvrede bij hun oproept.
Hihi, een cirkel die elkaar in stand houdt. 🌀

Wat als we anders zouden kiezen? Verandering begint altijd bij jezelf!!!
Je kunt je kinderen/partner/vrienden wel de mogelijkheden laten zien die er zijn en zo wellicht hun ogen openen voor keuzes die ze eerder niet zagen. Zonder te manipuleren...
Zet ze in hun kracht en laat ze bewust zelf kiezen voor waar zij blij van worden. Of ze nou kiezen waar jij blij van wordt of niet😉

Dus...
Zonder verwachting, projecties, oordelen, conclusies en veroordelingen de ander de ruimte te geven om te zijn wie hij/zij is. Niet wie jij wilt dat ze zijn!!! Hihi😀

En wat ze ook kiezen, vertrouw erop dat dit voor hun op dat moment het juiste is! En dat verandering tijd nodig heeft!
Alleen als jij ze de kans geeft om te groeien en zelf te kiezen, kunnen ze zich ontpoppen tot wie ze werkelijk zijn🐛🦋

· 28 oktober 
 
Wat is de Bars toch fantastisch!
Voorbij aan woorden!
Vanmorgen weer zo'n bijzondere behandeling mogen geven aan iemand die met spanningsklachten naar me toe kwam en hoopte dat ik kon helpen om het gepieker in haar hoofd te stoppen.

'Hoe is het?' vroeg ik.
'Tja,...ik kan het niet zeggen...het is zó leeg van binnen...Zó fijn! Warmte. Alleen maar genieten!'
'Ja, daar zijn geen woorden voor hè?', zei ik. 'Kun je voorstellen dat ik op fb en op mijn website probeer 'Dit' in woorden te vatten? Dat gaat toch niet?'
Samen lachen we erom.
'Nee dat gaat ook niet!', antwoord ze.
'Misschien is dankbaarheid het enige woord dat nu past', verwoord ik mijn gedachten hardop.
'Ja!', hoor ik haar antwoorden en in een heerlijke stilte genieten we samen van de verdere behandeling. Wegdrijven in het moment. Volledige rust en gewoon 'Zijn'. Zonder gedachten. Volledig ontspannen!

Voorbij aan woorden...
Wat mooi toch dat dit bestaat! En wat ben ik dankbaar dat ik mensen op deze manier mag helpen om bij zichzelf te komen, in rust

Lieve groet,
Dory

 

5 november 2019

 

 

Reiki in een operatie zaal in Mexico.

Access Bars op scholen...

 

Wat is een Super verandering is er gaande 😀

 

Wat is er nog meer mogelijk voorbij aan onze mooiste dromen?

Zelfs al weet ik dat de magie van het leven bestaat, toch lijkt het soms te ongelofelijk om het te geloven tot het wonder ineens voor je staat en je een super knuffel geeft.
We wilden elkaar zo graag zien, alleen werkten onze beider agenda qua mogelijkheden niet mee. Over 3 weken dan maar een afspraak plannen. Prima, en toch...
Toen ik net na mijn cliënt even heerlijk ging wandelen op het veen, ging het nog door mijn hoofd. Goh, ik had hier wel even samen mijn vriendin af kunnen spreken. Konden we samen lekker wandelen op deze schitterde plek.

En dan...
Terwijl ik van de energie van een stenen cirkel sta te genieten met mijn ogen dicht, hoor ik ineens vanuit de verte 'Joehoe' en vlak erna stuift er een zwarte hond naar me toe die blij kwispelend om me heen begint te springen.
Geen woorden, ontroerd en toch lijkt het ook zo gewoon. Onze energie heeft de afspraak gewoon geregeld zonder dat ons hoofd er tussen hoefde te komen, hihi😉 Dat is de magie van creatie!

Zo dankbaar voor deze lieve vrouw die hier in het Drentse land op mijn pad is gekomen. Voor sommige dingen heb je geen woorden. Net als tijdens de behandeling van vanmorgen, toen ik ook geen woorden kon vinden om te beschrijven hoe bijzonder het was.
Cool toch, dat ik toen vroeg: meer van dit soort bijzondere momenten alsjeblieft!? En zie...

Je hoeft alleen maar te vragen! En het zal je worden gegeven. Als je bereid bent om het te ontvangen en de benodigde stappen te zetten.
Onze stappen, voeten leidden ons samen kletsend en genietend van de stilte om ons heen in de volle zon een berg op, over veengrond, door modder, helmgras, langs moerassen, regen, koeien en een 🌈 De magie van de natuur!
En toen we afscheid namen op de parkeerplaats, realiseerde ik me dat ik zó dankbaar ben voor alle mooie dingen van het leven💜 en de magie die er echt is

Lieve groet,
Dory


· 15 oktober 
 
Jeetje! Wat ben ik enorm verwend door 2 lieve cliëntjes en hun mama! Helemaal zelf maakte één van hun deze gave Energiebron-broodplank! Én ze zochten zelf al deze lekkere dingen bij elkaar om me te bedanken voor de fijne behandelingen. Zó lief💜
Ik weet nu al waar ik tijdens de volgens cursussen die ik ga geven het stokbrood op ga serveren 😉
Dankjewel lieve... voor jullie gave verrassing🎁

De witte wieven...
Tijdlijnen komen samen. Met mijn ogen dicht geniet ik van de zon op het terras.
Al zó vaak ben ik op deze plek geweest. Steeds op andere momenten in mijn leven.

25 jaar geleden voor het eerst tijdens een uitje samen met Sander en mijn ouders. Toen...vanuit Ridderkerk naar het Lochemse en daarna samen naar Zwiep! De witte wieven. Wat een lol hebben wij als Rotterdammers gehad om alle rare woorden, dialect😉, op de bordjes.

Warmte op mijn huid. Geluiden om me heen. De kinderen rennen rond en spelen op de plek waar ik voor het eerst mijn poging tot steltlopen deed. Let wel...poging, hihi!

Zo vaak hebben we hier gewandeld op de Lochemse berg en eindigden we op dit terras. En ik zie mezelf nog jaren lang met mijn eerste eigen autootje langs dit terras rijden onderweg naar een buitencliënt, toen ik in Lochem als fysiotherapeut aan het werk was.

Met een glas verse munt-thee in mijn handen kijk ik om me heen. Zo leuk al die witte wieven poppen die verspreid over het terrein staan. Herinneringen aan een personeelsfeestje schieten door mijn hoofd. Doodsangsten stond ik uit, tijdens de wittewieven-spooktocht die we door het donker bos hier vlak tegen deze uitspanning aan, maakten.

Tijd! Zoiets ongrijpbaars. In het nu spring ik van moment naar moment... de eerste stapjes van Jelle terwijl hij aan onze hand meeliep. En weer later pannenkoeken eten in het restaurant met inmiddels ook een kleine Twan erbij.

Tja, zoveel bijzondere herinneringen hier!
Toen we een jaar geleden onze handtekening bij de notaris in Lochem, hier vlakbij, hadden gezet om de verkoop van ons huis in Eibergen te bezegelen, namen we in dit restaurant een latte machiato met een Zwiepse bolus om deze nieuwe stap in ons leven te vieren.

En nu wonen we in Drenthe! Van een Rotterdamse die geen woord dialect verstond, ben ik inmiddels gewend geraakt aan dialect om me heen. De jaren met mijn schoonfamilie en tijdens mijn werk in Lochem en Rietmolen hebben me goed voorbereid op het Drentse dialect dat ik nu dagelijks om me heen hoor! Mooi toch hoe alles loopt😀!

Tijd! Zoiets bizars! En nu, zittend en mijmerend op dit terras, lijkt het alsof alle tijdlijnen kruisen in het 'nu'.
Vanavond lekker dansen en meezingen op de covermuziek van een band waar een vriend van ons in speelt. Super veel zin in! Lekker samen met vrienden en de kinderen dansen en genieten.

Tijd! Alle momenten verweven zich...Dankbaar! Blij! Het zonnetje op mijn huid! Benieuwd welke momenten zich later nog aan deze tijdslijnen vol kostbare herinneringen gaan toevoegen!

Geniet lieve mensen van jullie weekend 💜

Lieve groet,
Dory


Vaak hoor ik de vraag : 'Is dat niet heel zweverig die Reiki of Bars?'.

Hoeveel lading ligt er op het woord zweverig? Interessant toch, hoe mensen handelingen, ervaringen en situaties willen labelen!

Mijn antwoord is vaak: 'Het is juist iets heel aards. Energie is immers de basis van al het leven op aarde!'

We zijn allemaal uit energie opgebouwd. En wat je met een Reiki of Bars behandeling doet is de energie in jezelf weer laten stromen en opgeslagen blokkades en spanning opruimen. Totaal niet zweverig. Je voelt je direct anders. Meer verbonden met jezelf en meer ontspannen. En als de energie goed stroomt kun je jezelf makkelijker helen en ben je minder moe.
Dat is toch super aards! Het maakt het leven op aarde in ieder geval een stuk leuker😉 hihi!

Binnenkort staat er weer een Access Bars Cursus gepland. Zaterdag 12 oktober 2019. Ben jij erbij?

https://www.facebook.com/events/602345870170502/?ti=cl

Lieve groet,
Dory