Blogs 2019

Van januari 2019 t/m november 2019.

 

Op deze pagina kun je Blogs lezen die ik in de loop van de afgelopen maanden heb geschreven, betreffende verschillende onderwerpen. Allemaal zijn ze gericht op persoonlijke groei en meer bewustzijn. 

 

Bekijk voor alle belevenissen van praktijk Energiebron mijn Energiebron Facebook-pagina!

Wil je standaard op de hoogte blijven van de activiteiten van Energiebron?

Like mijn pagina en je bent steeds als eerste van alles op de hoogte. 

 

Op de 'Bijzondere momenten'-pagina van deze website, kun je zien welke bijzondere belevenissen ik met Energiebron en binnen mijn familiesituatie meemaak (wel gestoeld op de onderwerpen die voor jullie als bezoekers van deze website, interessant zijn). 

 

 Ook de activiteiten gericht op Access Bars Cursussen en Access Bars op scholen, kun je daar terug vinden.

 

Veel leesplezier!


Energiebron
21-11-2019

Overal om me heen zie ik het! En ook bij ons thuis merk ik de onrust en spanning rondom Sinterklaas. Mijn jongste heeft dit jaar 'het grote geheim van Nederland' te horen gekregen.
Hij voelt zich groot, maar aan de andere kant weet hij ook niet goed wat hij met al deze nieuwe kennis aanmoet. Hoe zit het dan met...? Zoveel vragen! En krijgen we dan nog wel cadeautjes? En dan het bewaren van het grote geheim!

De kinderen stuiteren enthousiast door het huis tijdens de intocht op t.v. en het sinterklaas-journaal blijft toch wel heel interessant!
Ik vind het geweldig deze tijd! Ik geniet met volle teugen van het jeugdsentiment en de herinneringen aan mijn mannetjes toen ze nog kleiner waren. Ik zie ze nog rond rennen in hun pietenpakjes... direct uit school moesten ze al aan! Herinneringen die ik koester!

Ondanks dat het voor veel mensen een super gezellige tijd is, zorgt het ook voor veel extra onrust. De spanningen en emoties lopen binnen in de kinderhoofdjes zo uitéén. Eigenlijk weten ze gewoon niet meer hoe ze met al die prikkels om moeten gaan; overprikkeldheid, slecht slapen, moeheid, boosheid, geïrriteerd gedrag!
Allemaal dingen die bij deze tijd horen. En toch...!?

Het mooie is dat je ze kunt helpen om hun hoofdjes weer 'leeg' te maken. Access Bars is een proces waarbij je 32 punten op het hoofd heel zachtjes aanraakt. Het helpt om spanning en emoties los te laten. Het geeft rust en ruimte.
Hoe fijn zou dat zijn dat je jouw kind kunt helpen? Voor je kind, maar ook voor jullie thuis!
Wat als het een stuk gezelliger kan
Natuurlijk kun je bij mij terecht voor deze behandeling, maar je kunt ook zelf de Access Bars leren!
In 1 dag!!!
En daarna heb je jouw hulp altijd bij de hand

Op 18 december organiseert Praktijk Energiebron weer een Access Bars Cursus. Natuurlijk ben je daar van harte welkom!
Heb je nog vragen over wat de Bars voor jou/jullie kan betekenen? Op mijn website kun je heel veel informatie vinden of neem gerust contact op.
En komt deze datum niet uit? Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden!

Hele fijne Sinterklaas-tijd gewenst allemaal!

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


Doortje Dartel!
Sinds ik Access Bars ben gaan doen, heb ik mezelf weer verbonden met de blijheid die ik een hele tijd diep in mezelf had verstopt.
Als kind noemde mijn oma me 'Doortje Dartel', omdat ik altijd zo enthousiast rond huppelde als ik blij was. Dat stuk was een hele tijd echt verdwenen.
Tuurlijk was ik best wel eens blij, maar dat diepe gevoel van vreugde was ik kwijt. Net of er een laagje om heen zat dat mij weerhield om mezelf echt te openen en mezelf te laten zien. Ik had muurtjes opgebouwd, waarvan ik dacht dat ze me beschermden. Terwijl ze me eigenlijk heel ver van mezelf af plaatsten. Hihi! Grappig hè, hoe je jezelf soms van de regen in de drup helpt, simpelweg omdat je niet beter weet.

Toen kwam de Bars op mijn pad. Er viel zoveel zwaarte van me af. Alsof jaren lange ballast eindelijk verdween. Er werd iets geopend. Ik heb tijdens mijn eerste cursus zó gelachen. Alsof er ineens weer ruimte was voor iets dat al heel lang verstopt zat.
Ik kon weer oprecht van binnen uit genieten en lachen. En als ik nu merk dat dit me weer even niet meer lukt, gun ik mezelf een Bars-behandeling.
Sindsdien is mijn leven zó veranderd. En echt heel veel leuker en blijer geworden.
Ik ben weer 'Doortje Dartel'!

Inmiddels mag ik mensen in mijn praktijk Energiebron dagelijks helpen om hun vreugde in het leven en zichzelf weer te vinden. Daarnaast geef ik o.a. ook Access Bars Cursussen. Het enige wat ik nog miste was een Bars hoofd dat ik tijdens mijn cursussen kon gebruiken om de punten makkelijker aan te leren.
Zo ontstond 2 jaar geleden mijn eigen Bars-hoofdassistent workshop. Véle uren heb ik aan 'mijn hoofd' gewerkt. En toen ze eindelijk klaar was en ik op zoek mocht naar een naam, hoefde ik niet lang te verzinnen: Doortje Dartel 😀

En nu mag ik binnenkort anderen gaan begeleiden bij het maken van hun Bars-hoofd. Zó veel zin in!

Heb jij een Access Bars Cursus gevolgd en wil jij een Bars-hoofdassistent die je kan helpen bij het geven van de behandelingen? Of wil jij een hulpje die kan helpen om de punten tijdens een Access Bars Class nog makkelijker aan de cursisten aan te leren?
Graag zie ik je dan binnenkort tijdens deze workshop!

Niet alleen zal je aan het einde van de dag met 'een nieuwe vriend' naar huis gaan, maar ook geef je jezelf een hele gezellige dag cadeau in aanwezigheid van mede Bars-Practitioners en Facilitators! Samen creatief bezig zijn, ervaringen delen, gezellig lunchen en iets moois creëren! Hoe wordt het nog leuker dan dat😉?

Tot 4 januari 😀

Lieve groet,
Doortje Dartel en Dory


Zie jij jouw lichaam als jouw beste vriend(in)? Of zet je jouw lichaam heel vaak aan de zijlijn, terwijl je hem/haar wel overal mee naar toe sleept?
Wat als je nou eens aan je lichaam zou vragen waar ze/hij behoefte aan heeft?
Lekker uitrusten, dansen, zoet of zout eten, naar de sauna, een ontspanningsbehandeling of een lange wandeling in de natuur!
En als je jouw oneindige grote 'Ik' niet langer opsluit in jouw 'kleine' lichaam, hoeveel meer ruimte zou je dan ervaren?
Zou je minder last hebben van benauwdheid, pijn, angsten, boosheid?
Leuk hè, dat we altijd kunnen kiezen!

Wat als je er voor zou kiezen om jouw grote 'Ik' en jouw lichaam samen een team te laten zijn. Gelijkwaardig. De één geeft de ander de ruimte om zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien. De ruimte om te ervaren en te kiezen waar hij/zij blij van wordt. Wat zou het leven dan toch een stuk leuker worden.
Je lichaam hoeft dan niet langer als muurbloempje aan de kant toe te kijken, terwijl jij je op het dansfeest van je leven uitleeft.
Wie weet hoeft ze dan ook niet meer van die heftige signalen te geven om aandacht te krijgen.
Wat is er dan mogelijk?
Voorbij aan pijn-signalen? Oververmoeidheid? Stress?

Samen een team!
Vragen 'Wat heb je nodig?'
Je samen met de beste vriend(in) die je ooit in je leven tegen zult komen, jezelf , uitleven op het dansfeest van jouw leven is toch veel leuker?

Maak er een super weekend van lieve Jij, samen met je lichaam!

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


                                                                                                                                                                           
5-11-2019
Jezelf accepteren zoals je bent...
Fia, een zweedse singer- songwriter verwoordt het zo mooi in een van haar liedjes:
'The moment we stop running from the demons in our heads,
and instead we choose to love them,
when saying yes to life,
both shadow and light,
our suffering is done and we come alive.'

Wat als we al perfect zijn? En alles een keus is?
Van jezelf houden of jezelf verwerpen...
Wat kies jij?
Waar ga jij meer van stralen?
Wat overigens niet wil zeggen dat als je ergens niet blij van wordt, je het alsnog hoeft te kiezen. Wil je veranderen, kies dit dan!
Klinkt zo logisch, maar we zijn zo vaak bezig met onszelf 'fout' te maken. Zoveel energie gaat hieraan verloren. Wat als je niet 'fout' of 'goed' bent, maar gewoon 'Bent'!
Hihi!
Alles begint met het omarmen van je eigen schaduwkant.

Hulp nodig om de dingen die je niet langer kiest, te veranderen? Ik help je graag 

Lieve groet,
Dory

19 oktober 2019
 
Wij-tijd...
Zo belangrijk! Tijd samen met degene van wie je houdt. Even alleen 'samen zijn'. Zonder dat de kinderen continu om aandacht vragen en al je gesprekken onderbreken. Bewust genieten van elkaars gezelschap. Naar elkaar luisteren en elkaar weer eens echt 'Zien'!

Heerlijk! Sauna Soesterberg! Super lekker gegeten. Meerdere malen de 110 graden aardesauna bezocht en alle oude ballast eruit gezweet. Genoten van een opgieting met sensaties van extreme hitte en heerlijke geuren. En dan de geneugten na de sauna van de warme en soms pijnlijk koude😬 baden. Hihi! Ja, zo'n wellnessdag is echt een cadeau voor je lichaam!
En tussendoor steeds heerlijk kletsend wandelen door de tuin omringd met bos en uit balsemen liggend in het zonnetje.
Super dankbaar voor deze 'Wij-tijd'. Bijzonder toch, dat we na bijna 26 jaar nog zo van en met elkaar kunnen genieten 💜

En de kinderen...
die genieten van hun eigen mini-vakanties.
De één ging vandaag met mijn zus, schoonzusje en neefje op avontuur in t Archeon.
En de ander mag dit weekend zijn cadeau voor zijn 10e verjaardag inwisselen; samen met mijn ouders naar een huisje in Duitsland, waar hij morgen na 3 maanden voorpret eindelijk de kristalgrot mag gaan bezoeken😀
Bijzonder! Ieder lid van onze familie gaat z'n eigen weg. Weer opladen, terwijl mooie herinneringen ontstaan. Allemaal onze eigen 'Wij-tijd'!
Elkaar loslaten en toch verbonden zijn.
En door de ruimte die je elkaar en jezelf gunt ontstaat er magie om wonderen te laten gebeuren en daarna weer krachtiger Samen verder te gaan

Wij-tijd... het mooiste 🎁 voor jezelf en elkaar💜
Fijn weekend allemaal!

Lieve groet,
Van een super blije, ontspannen Dory😀

· 3 oktober 
 
Merken jullie het ook? Als je te veel bezig bent met je werk, de kinderen, je huishouden, sport, boodschappen doen, de speelafspraakjes/ sport van je kinderen en alle verdere dagelijkse dingen, vergeet je al snel je lichaam!
Bizar eigenlijk! Je lichaam is tenslotte de enige op aarde is met wie jij het 'moet😉' doe en dus eigenlijk jouw beste vriend of vriendin!
Máár behandelen we ons lichaam ook als onze vriend of vriendin? Of zien we het vaak als een lastig ding dat pijn geeft, moe is, niet mee lijkt te werken?

Zo vaak zetten we ons lichaam buiten spel! Zetten we hem/ haar als toeschouwer aan de kant, terwijl we ons lichaam ondertussen wel overal mee naar toe slepen.
Bizar toch eigenlijk dat we in dit samenzijn vergeten te vragen of dit daadwerkelijk is wat ons lichaam wil of aankan!

Vaak is één van de enige momenten waarop we daadwerkelijk luisteren naar ons lichaam als wehonger of dorst hebben of als het gevloerd wordt door ziekte, pijn of vermoeidheid.
Wat als ons lichaam niet meer via pijn of spanning hoeft te communiceren met ons? En we echt zouden gaan luisteren naar de boodschap die het ons al ver voor er klachten ontstaan, geeft?
Hoeveel fijner en leuker zou het leven dan worden?!

Er is zoveel mogelijk voorbij aan de klachten die ontstaan, omdat we ons lichaam negeren!!!

Wat kun jij vandaag kiezen om je lichaam blij te maken?
Dansen, zingen, bewust eten, knuffelen, sporten, lachen, ontspannen...
Waar wordt jouw lichaam blij van?

'Maar hoe moet ik nou weten waar mijn lichaam blij van wordt?'
Heb je het je lichaam al eens gevraagd? Je zult er versteld van staan wat je lichaam weet als je ervoor openstaat om het antwoord te ontvangen. En wat als dat misschien iets heel anders is als dat je van te voren had gedacht?

Durf jij te luisteren naar de wensen van je lichaam? Zonder in de conclusie te gaan?
Ga bijvoorbeeld eens zonder lijstje naar de supermarkt en stel de vraag: lichaam waar heb jij trek in?
Wie weet wil je lichaam ineens broccoli, terwijl je dat helemaal niet lust🤔 hihi! Wat voor voedingstoffen zitten daar in die jouw lichaam precies nodig heeft?
Durf jij jezelf open te stellen om te ontvangen van en met je lichaam?

Veel plezier lieve 'Jij' en 'Jouw lichaam' tijdens jullie reis op aarde!

Lieve groet,
Dory

· 1 november 
 
Jeeeeeeeeeetje, net een Energetische Facelift gegeven! Wat is het toch gaaf wat dat voor iemand kan doen!!!!
Ontspannen en tegelijk zó veel oude opgeslagen gedachten, gevoelens en emoties loslaten die opgeslagen liggen in het gebied van je gezicht, hoofd en nek! Het hele lichaam ontspant. Meer zelfvertrouwen, minder veroordelingen van jezelf en hoe je eruit ziet. Met een nieuwe blik de wereld zien. Wauw!
Geen woorden voor...
In mijn hele lichaam voel ik de energie stromen. Helemaal ontspannen, met 'leeg' hoofd en een stralend gezicht vertrok mijn cliënt na de behandeling😀

Wie is de volgende die hiervoor kiest😉?

· 30 oktober2019    
Verandering van mensen om je heen kun je niet afdwingen. Ook al denk jij te weten wat het juiste voor hun is😉
Je partner, je kinderen, je vrienden... Waarom doen ze niet...? Het zou toch veel beter zijn als ze...? Grappig hè, dat wij denken te weten wat het beste is voor een ander!
Dan komen er interne irritaties bij jezelf, ruzies, onvrede. Allemaal omdat jij je niet kunt neerleggen bij de keuzes die een ander maakt. Interessant toch?

Wat als we nou eens zouden beginnen met 'te accepteren wat is'?
Dat geeft rust in onszelf en haalt de druk weg die wij een ander opleggen. Het feit dat wij vinden dat de ander iets anders zou moeten doen of kiezen, geeft hem/haar immers altijd het gevoel dat hij/zij niet voldoet. Niet mag zijn wie hij/zij is.
Een continu aanwezige druk die in plaats van ruimte voor verandering bij de ander vaak juist weerstand, boosheid en onvrede bij hun oproept.
Hihi, een cirkel die elkaar in stand houdt. 🌀

Wat als we anders zouden kiezen? Verandering begint altijd bij jezelf!!!
Je kunt je kinderen/partner/vrienden wel de mogelijkheden laten zien die er zijn en zo wellicht hun ogen openen voor keuzes die ze eerder niet zagen. Zonder te manipuleren...
Zet ze in hun kracht en laat ze bewust zelf kiezen voor waar zij blij van worden. Of ze nou kiezen waar jij blij van wordt of niet😉

Dus...
Zonder verwachting, projecties, oordelen, conclusies en veroordelingen de ander de ruimte te geven om te zijn wie hij/zij is. Niet wie jij wilt dat ze zijn!!! Hihi😀

En wat ze ook kiezen, vertrouw erop dat dit voor hun op dat moment het juiste is! En dat verandering tijd nodig heeft!
Alleen als jij ze de kans geeft om te groeien en zelf te kiezen, kunnen ze zich ontpoppen tot wie ze werkelijk zijn🐛🦋

· 28 oktober 
 
Wat is de Bars toch fantastisch!
Voorbij aan woorden!
Vanmorgen weer zo'n bijzondere behandeling mogen geven aan iemand die met spanningsklachten naar me toe kwam en hoopte dat ik kon helpen om het gepieker in haar hoofd te stoppen.

'Hoe is het?' vroeg ik.
'Tja,...ik kan het niet zeggen...het is zó leeg van binnen...Zó fijn! Warmte. Alleen maar genieten!'
'Ja, daar zijn geen woorden voor hè?', zei ik. 'Kun je voorstellen dat ik op fb en op mijn website probeer 'Dit' in woorden te vatten? Dat gaat toch niet?'
Samen lachen we erom.
'Nee dat gaat ook niet!', antwoord ze.
'Misschien is dankbaarheid het enige woord dat nu past', verwoord ik mijn gedachten hardop.
'Ja!', hoor ik haar antwoorden en in een heerlijke stilte genieten we samen van de verdere behandeling. Wegdrijven in het moment. Volledige rust en gewoon 'Zijn'. Zonder gedachten. Volledig ontspannen!

Voorbij aan woorden...
Wat mooi toch dat dit bestaat! En wat ben ik dankbaar dat ik mensen op deze manier mag helpen om bij zichzelf te komen, in rust

Lieve groet,
Dory

 

5 november 2019

 

 

Reiki in een operatie zaal in Mexico.

Access Bars op scholen...

 

Wat is een Super verandering is er gaande 😀

 

Wat is er nog meer mogelijk voorbij aan onze mooiste dromen?

Zelfs al weet ik dat de magie van het leven bestaat, toch lijkt het soms te ongelofelijk om het te geloven tot het wonder ineens voor je staat en je een super knuffel geeft.
We wilden elkaar zo graag zien, alleen werkten onze beider agenda qua mogelijkheden niet mee. Over 3 weken dan maar een afspraak plannen. Prima, en toch...
Toen ik net na mijn cliënt even heerlijk ging wandelen op het veen, ging het nog door mijn hoofd. Goh, ik had hier wel even samen mijn vriendin af kunnen spreken. Konden we samen lekker wandelen op deze schitterde plek.

En dan...
Terwijl ik van de energie van een stenen cirkel sta te genieten met mijn ogen dicht, hoor ik ineens vanuit de verte 'Joehoe' en vlak erna stuift er een zwarte hond naar me toe die blij kwispelend om me heen begint te springen.
Geen woorden, ontroerd en toch lijkt het ook zo gewoon. Onze energie heeft de afspraak gewoon geregeld zonder dat ons hoofd er tussen hoefde te komen, hihi😉 Dat is de magie van creatie!

Zo dankbaar voor deze lieve vrouw die hier in het Drentse land op mijn pad is gekomen. Voor sommige dingen heb je geen woorden. Net als tijdens de behandeling van vanmorgen, toen ik ook geen woorden kon vinden om te beschrijven hoe bijzonder het was.
Cool toch, dat ik toen vroeg: meer van dit soort bijzondere momenten alsjeblieft!? En zie...

Je hoeft alleen maar te vragen! En het zal je worden gegeven. Als je bereid bent om het te ontvangen en de benodigde stappen te zetten.
Onze stappen, voeten leidden ons samen kletsend en genietend van de stilte om ons heen in de volle zon een berg op, over veengrond, door modder, helmgras, langs moerassen, regen, koeien en een 🌈 De magie van de natuur!
En toen we afscheid namen op de parkeerplaats, realiseerde ik me dat ik zó dankbaar ben voor alle mooie dingen van het leven💜 en de magie die er echt is

Lieve groet,
Dory


· 15 oktober 
 
Jeetje! Wat ben ik enorm verwend door 2 lieve cliëntjes en hun mama! Helemaal zelf maakte één van hun deze gave Energiebron-broodplank! Én ze zochten zelf al deze lekkere dingen bij elkaar om me te bedanken voor de fijne behandelingen. Zó lief💜
Ik weet nu al waar ik tijdens de volgens cursussen die ik ga geven het stokbrood op ga serveren 😉
Dankjewel lieve... voor jullie gave verrassing🎁

De witte wieven...
Tijdlijnen komen samen. Met mijn ogen dicht geniet ik van de zon op het terras.
Al zó vaak ben ik op deze plek geweest. Steeds op andere momenten in mijn leven.

25 jaar geleden voor het eerst tijdens een uitje samen met Sander en mijn ouders. Toen...vanuit Ridderkerk naar het Lochemse en daarna samen naar Zwiep! De witte wieven. Wat een lol hebben wij als Rotterdammers gehad om alle rare woorden, dialect😉, op de bordjes.

Warmte op mijn huid. Geluiden om me heen. De kinderen rennen rond en spelen op de plek waar ik voor het eerst mijn poging tot steltlopen deed. Let wel...poging, hihi!

Zo vaak hebben we hier gewandeld op de Lochemse berg en eindigden we op dit terras. En ik zie mezelf nog jaren lang met mijn eerste eigen autootje langs dit terras rijden onderweg naar een buitencliënt, toen ik in Lochem als fysiotherapeut aan het werk was.

Met een glas verse munt-thee in mijn handen kijk ik om me heen. Zo leuk al die witte wieven poppen die verspreid over het terrein staan. Herinneringen aan een personeelsfeestje schieten door mijn hoofd. Doodsangsten stond ik uit, tijdens de wittewieven-spooktocht die we door het donker bos hier vlak tegen deze uitspanning aan, maakten.

Tijd! Zoiets ongrijpbaars. In het nu spring ik van moment naar moment... de eerste stapjes van Jelle terwijl hij aan onze hand meeliep. En weer later pannenkoeken eten in het restaurant met inmiddels ook een kleine Twan erbij.

Tja, zoveel bijzondere herinneringen hier!
Toen we een jaar geleden onze handtekening bij de notaris in Lochem, hier vlakbij, hadden gezet om de verkoop van ons huis in Eibergen te bezegelen, namen we in dit restaurant een latte machiato met een Zwiepse bolus om deze nieuwe stap in ons leven te vieren.

En nu wonen we in Drenthe! Van een Rotterdamse die geen woord dialect verstond, ben ik inmiddels gewend geraakt aan dialect om me heen. De jaren met mijn schoonfamilie en tijdens mijn werk in Lochem en Rietmolen hebben me goed voorbereid op het Drentse dialect dat ik nu dagelijks om me heen hoor! Mooi toch hoe alles loopt😀!

Tijd! Zoiets bizars! En nu, zittend en mijmerend op dit terras, lijkt het alsof alle tijdlijnen kruisen in het 'nu'.
Vanavond lekker dansen en meezingen op de covermuziek van een band waar een vriend van ons in speelt. Super veel zin in! Lekker samen met vrienden en de kinderen dansen en genieten.

Tijd! Alle momenten verweven zich...Dankbaar! Blij! Het zonnetje op mijn huid! Benieuwd welke momenten zich later nog aan deze tijdslijnen vol kostbare herinneringen gaan toevoegen!

Geniet lieve mensen van jullie weekend 💜

Lieve groet,
Dory


Vaak hoor ik de vraag : 'Is dat niet heel zweverig die Reiki of Bars?'.

Hoeveel lading ligt er op het woord zweverig? Interessant toch, hoe mensen handelingen, ervaringen en situaties willen labelen!

Mijn antwoord is vaak: 'Het is juist iets heel aards. Energie is immers de basis van al het leven op aarde!'

We zijn allemaal uit energie opgebouwd. En wat je met een Reiki of Bars behandeling doet is de energie in jezelf weer laten stromen en opgeslagen blokkades en spanning opruimen. Totaal niet zweverig. Je voelt je direct anders. Meer verbonden met jezelf en meer ontspannen. En als de energie goed stroomt kun je jezelf makkelijker helen en ben je minder moe.
Dat is toch super aards! Het maakt het leven op aarde in ieder geval een stuk leuker😉 hihi!

Binnenkort staat er weer een Access Bars Cursus gepland. Zaterdag 12 oktober 2019. Ben jij erbij?

https://www.facebook.com/events/602345870170502/?ti=cl

Lieve groet,
Dory