Hoe gemakkelijk kies jij?

Lente! Een nieuw begin! De zon straalt en geeft alles weer een nieuwe glans. De vogels vliegen af en aan met takken om hun nestjes op te bouwen. Zonder twijfel starten ze met dit nieuwe begin.

 

Wat is het toch, dat wij mensen zoveel moeite hebben om ons over te geven aan iets nieuws? Te vertrouwen op de kracht die in ons zit? Waarom kunnen wij zo moeilijk kiezen om nieuwe stap te zetten, terwijl je diep van binnen voelt dat dit het goede is.

 

Je zal een vogel niet weken lang zien twijfelen of dit de goede boom is voor hem. Hij ziet de boom. Is zich gewaar van zijn innerlijke behoefte en kiest.

 

Hoe zou dat voor jou zijn? Direct te vertrouwen op wat je binnen in je voelt. Hoe zou het zijn om direct vanuit je eigen wezen te handelen. En je keuzes niet wekenlang af te wegen.

 

Wij zijn zo bang om fouten te maken. Bang om naar ons innerlijke stemmetje te luisteren. Wij zijn ons zo bewust van wat anderen van ons vinden. Zo bang afgewezen te worden. Zouden de mensen om je heen de nieuwe stap wel begrijpen?

 

Heb jij een vogel wel eens uren lang zien overleggen met de vogel naast hem of het takje dat hij voor zijn nest wil meenemen wel het goede takje is? Of dat hij misschien toch beter de tak ernaast kan nemen?

 

Het grappige is dat je het in het geval van de vogel lachwekkend vindt. Maar zodra je dit op jezelf betrekt, wordt het ineens een heel ander verhaal…

 

Durf te kiezen!

 

Een nieuwe stap kan jezelf zo veel moois brengen. Mits je de keus die je maakt volledig in overeenstemming met je diepe zelf maakt.

 

Voelt iets licht van binnen? Dan is dit voor jou het juiste. Voelt iets zwaar van binnen? Dan laat jij jezelf heel mooi weten dat deze keus voor nu niet het goede is. Vertrouw op jezelf! Je weet het heel goed. Als je maar bereid bent om je eigen waarneming te vertrouwen.

 

Heb je hulp nodig om makkelijker keuzes te maken? Ik help je er graag bij!

 

Geniet van je keuzes! Jouw nieuwe begin! Omarm de lente in zijn volle glorie!

 

Lieve groet, 

 

Dory Masselink

Reactie schrijven

Commentaren: 0