werkwijze

Hoe ga ik te werk?

Om je een indruk te geven van wat je kunt verwachten als je bij mij voor een consult/behandeling komt, zal ik hieronder uiteenzetten hoe ik te werk ga.

 

Er is wel een verschil tussen het behandelen van een kind of een volwassene. Ik zal ze apart toelichten. 

Behandel-methode

Tijdens mijn behandelingen ga ik op een holistische manier te werk. Dat betekent dat ik naar jou als geheel kijk. Lichaam en geest werken samen.  

 

Ik werk o.a. met:

 • Access Bars
 • Reiki
 • Bodyprocessen
 • Energetische Facelift 
 • Geleide meditatie
 • Visualisatie
 • Ademhalingtherapie
 • Ontspanningstherapie
 • Lichaamsbewustwordingstraining
 • Therapeutische ontspanningsmassage
 • (Bewustzijn-) Coaching
 • Access Tools
 • Bewustzijn

Iedere keer weer, zal ik intuïtief een volledig op jou behoefte afgestemde behandeling aanbieden. 

Ook bied ik behandeltrajecten aan waarin we samen heel gericht aan een specifieke hulpvraag werken.                            

(Lees hier meer over onder het kopje 'werkwijze')

 

Samen werken aan JOU! Dat zie ik als een uitdaging en hier ga ik volledig voor!  


Toveren?

Een behandeling met Reiki, Bodyprocessen of Access Bars™ is geen tovermiddel.

Blokkades die zich jaren lang hebben opgebouwd, kunnen niet in een enkele behandeling worden opgeheven. Pijnklachten worden vaak dus niet één, twee, drie weggetoverd. Gedragsproblemen kunnen niet van de een op de andere dag verdwijnen. Verwacht dit dus ook niet.

Wel helpt een behandeling om je eigen innerlijke balans weer te herstellen en je eigen helende vermogen weer aan te spreken; heling op lichamelijk en geestelijk niveau wordt zo bevorderd. Ook helpt het erbij om vastgeroeste (gedrag)patronen te doorbreken. 

Hierdoor openen nieuwe mogelijkheden zich en is verandering mogelijk!  

De behandelingen helpen je om nieuwe keuzes te maken voor jou en voor jouw leven!

 

Ga ervan uit dat je, om echt in een verandering in jezelf te creëren, minimaal een behandelserie van 3 behandelingen moet doorlopen en dat het een reis is die je met jezelf of met je kind aangaat. Geef jezelf en/ of je kind de tijd!

 

Hoeveel keer moet ik komen?

Er zijn verschillende mogelijkheden

 • Eenmalige behandeling (1 of 1,5 uur)
 • Je komt voor een behandelserie van minimaal 3 behandelingen

Advies:

Wil je echt verandering...?

Kies dan een behandelreeks van minimaal drie behandelingen. Met gemiddeld twee weken ertussen in, zijn we meestal al een stuk gevorderd op weg naar jouw hulpvraag. Daarna wordt gekeken of intensiteit gelijk blijft of dat de tussentijd langer wordt.

 

Wil je meer innerlijke rust ervaren? Jezelf helpen bij heling?  Meer grip krijgen op je leven? Plan dan een cursus! En leer zelf de processen van Bars of Reiki! 

 

Eind behandel-serie

Als we samen tot het gewenste doel zijn gekomen, ronden we de behandel-serie af. Natuurlijk ben ik altijd bereikbaar om een nieuwe afspraak te plannen, mocht het toch opnieuw nodig blijken om je te begeleiden. 

 

Hoe is een behandeling ingedeeld?

 Volwassenen

 

Eerste bezoek

Intake onder genot van een kopje thee of koffie.

Kom je voor een eenmalige kennismaking of eenmalige ontspanningsbehandeling, zullen we de intake beknopt houden.

Aansluitend zal de behandeling plaatsvinden.

 

Wat is een intake?

Tijdens de intake gaan we in o.a. in op jouw persoonsgegevens, situatie, hulpvraag en verwachtingen.

Daarna zullen we samen een op jouw hulpvraag afgestemd behandelplan maken.

 

Hoe ziet een behandel-sessie eruit?

 • intake of voorgesprek met evaluatie afgelopen periode
 • behandeling
 • nagesprek 

Tijdsduur

Behandeling incl. voor- en napraten duurt ongeveer 1,5 uur. Dit hangt af van de gegeven behandeling en de duur van het voor- en nagesprek.

 

Houd er rekening mee dat het eerste bezoek langer kan duren dan de vervolg afspraken.  

 

Kleding

Draag tijdens een behandeling fijn zittende losse kleding. Neem warme sokken mee of sloffen.

 

Tussentijdse evaluatie

Iedere behandeling starten we met een evaluatie, zodat we de gestelde doelen kunnen afronden en/of bijstellen mocht dit nodig blijken. Zo kunnen we ook de tijdslijn samen in de gaten houden.

 

Ik hecht groot belang aan een open communicatie en ontvang dus heel graag feedback; jouw ervaringen en veranderingen die je lichamelijk of geestelijk hebt ondergaan, zijn van belang voor het vervolg van de therapie.

 

Blijf ook niet met tussentijdse vragen zitten, maar neem gerust contact op. Dit komt de therapie op alle mogelijke manieren ten goede.

 

Nagesprek

Iedere behandeling eindigt met een kort nagesprek. Bestaande uit:

 • Korte evaluatie van de behandeling
 • Adviezen voor thuis
 • (Eventueel) plannen vervolg behandeling

 

Indien je besluit om met de therapie verder te gaan, koppelen we hier vrijblijvend een tijdspanne aan vast, zodat je van te voren in kunt schatten hoe lang we samen met een behandeltraject bezig zullen zijn.  

 

Thuis

Vertrouw op je eigen proces! Wees je bewust van veranderingen. Vaak verwachten we van te voren dat er bepaalde resultaten zullen zijn. Echter soms heeft ons lichaam of onze geest eerst hele andere stappen nodig alvorens een verandering teweeg te brengen.

Stel je open op! Ervaar wat er gebeurt. Neem notitie van kleine onverwachte veranderingen. Dit zijn de tekenen dat er dingen aan het veranderen zijn. Noodzakelijke stappen op weg naar heling en meer 'Jij'!

 

De veranderingen op lichamelijk en geestelijk niveau hebben tijd nodig. Geef jezelf die tijd! En grijp de veranderingen met beiden handen aan. Het is een mooie reis, op weg naar jezelf! Op weg naar jouw eigen Energiebron!

 

Kinderen      

 

Vooraf aan behandeling

Om te voorkomen dat in het bijzijn van je kind continu langs je kind heen wordt gepraat, vraag ik je om vooraf een de eerste ontmoeting een aantal specifieke vragen te beantwoorden. Ook zorgt deze voorinformatie ervoor dat er niet te veel de nadruk hoeft te worden gelegd op de kwetsbaarheden van je kind, maar dat ik er wel van op de hoogte ben.

 

Vragen:

 • hulpvraag?
 • specifieke gebeurtenissen die van invloed zijn?
 • hoe gedraagt hij/zij zich thuis? Op school? Bij familie?
 • slapen?
 • angsten?
 • zelfvertrouwen?
 • overprikkeld? Zo ja, waar merk je dit aan?
 • boos?
 • school?
 • vriendjes?
 • aanvullingen die van belang zijn?

Praktijk voorbeeld: Als je hulp vraagt omdat je kind thuis erg druk of onhandelbaar kan zijn, is dit voor mij van belang om te weten. Als dit echter tijdens de intake tot in details wordt besproken met het kind erbij, kan dit zijn/haar zelfvertrouwen ondermijnen. In de voorinformatie stel je mij daarom van specifieke details op de hoogte.

 

Intake

Aantal korte vragen aan jou en je kind onder het genot van een kopje thee/koffie/ranja/appelsap. Voor zover mogelijk laat ik het kind zelf zo veel mogelijk aan het woord. Als het kind nog te jong is om zelf alles te verwoorden, mag hij/zij tijdens de intake een tekening maken of even spelen. Het is wel van belang dat hij/zij alles hoort wat er wordt gezegd. 

 

We gaan op kindvriendelijke manier in op de vooraf aangegeven hulpvraag.

Vertel op een open manier waar je kind hulp bij nodig heeft. Het is namelijk wel van belang dat je kind bij alles wordt betrokken; actief, passief via het onderbewustzijn of door te luisteren naar wat er wordt gezegd.

 

Na de intake zullen we altijd starten met de behandeling. Houd er in je tijdsplanning dus rekening mee dat de eerste behandeling langer kan duren dan vervolgafspraken.

 

Hoe ziet een behandel-sessie eruit?

 • intake of voorgesprek met evaluatie afgelopen periode
 • behandeling
 • nagesprek 

Tijdens de behandeling mag je als ouder aanwezig zijn. Je kunt dan in de zithoek wachten.

Je kunt dan goed zien/mee-ervaren wat er gebeurt, zonder dat je 'stoort' tijdens de behandeling. 

 

Tijdsduur

De tijdsduur is erg afhankelijk van het type kind.

Het ene kind kan heerlijk een uur met zijn/haar ogen dicht genieten van een behandeling in volledige rust. Het andere kind ligt te wiebelen op de tafel, wil continu wisselen van houding en is binnen 20 minuten klaar met het ontvangen van de Bars™,Reiki of Bodyproces. 

 

De tijdsduur maakt voor de uitkomst van de behandeling geen verschil. Iedereen neemt de energie tot zich op een manier die bij hem/haar past. En een kind heeft in de basis veel minder blokkades opgeworpen en staat veel meer open om te ontvangen. Daardoor is een energetische behandeling over het algemeen ook eerder klaar. Maar, nogmaals... ieder kind is verschillend. En het kan zelfs per behandeling erg variëren.

 

Houd er rekening mee dat het eerste bezoek langer kan duren dan de vervolg afspraken.  

 

Kleding

Laat je kind tijdens een behandeling fijn zittende losse kleding dragen. Neem warme sokken mee of sloffen.

 

Tussentijdse evaluatie

Iedere behandeling starten we met een terugkoppel-moment. Met de ouder/verzorger erbij evalueer ik hoe de afgelopen periode is gegaan, gestelde doelen kunnen we afronden en/of bijstellen mocht dit nodig blijken.

 

Ook bespreken we dan de tekening/creatie (je leest hier later over) die je kind heeft meegenomen over de ervaring van de afgelopen behandeling. 

 

Mochten er toch dingen zijn, die niet voor de oren van je kind bestemd zijn, maar die de behandeling wel ten goede zouden komen, hoor ik dit graag telefonisch of lees dit dan graag in een app of mail.

 

Ik hecht groot belang aan een open communicatie en ontvang dus heel graag feedback van jou; jouw ervaringen betreffende je kind en veranderingen die je kind lichamelijk of geestelijk heeft ondergaan, zijn van belang voor het vervolg van de therapie. 

 

Blijf ook niet met tussentijdse vragen zitten, maar neem gerust contact op. Dit komt de therapie op alle mogelijke manieren ten goede.

 

Nagesprek

Na afloop van iedere behandeling vindt er een nagesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we samen met de ouder:

 • Evaluatie behandeling met kind en met ouder 
 • Adviezen voor thuis
 • Eventueel thuiswerkoefeningen (bijvoorbeeld tijdens behandeling geleerde technieken in praktijk brengen)
 • Thuis een tekening, verhaal of knutselwerkje voor mij te maken. De creatie gaat over hoe hij/zij de behandeling heeft ervaren
 • Bekijken tijdslijn in combinatie met gestelde doelen
 • Plannen vervolg-afspraak (indien van toepassing) 

Thuis

Onthoudt dat Reiki, Access Bars™ en Bodyprocessen geen tovermiddelen zijn en dat het tijd nodig heeft om gedragspatronen te doorbreken of heling op geestelijk en lichamelijk niveau te ondergaan. Geef je kind vertrouwen in dit proces en help hem/haar waar nodig. Help hem/haar te herinneren de thuiswerkoefeningen te doen. 

 

Zie je niet direct resultaat betreffende jullie hulpvraag, kijk dan op welk gebied je wel veranderingen waarneemt. Er gebeurt niet altijd precies wat je verwacht! De energie werkt in op veel verschillende niveaus van een wezen en ook in jullie thuissituatie werkt het door. Geef je kind de tijd om te veranderen!