Ontspanning

 

Ontspanning!

Iets waar we allemaal bewust of onbewust naar op zoek zijn.

 

Veel mensen hebben dagelijks te maken met grote hoeveelheden stress. Als stress een langere periode achter elkaar aanhoudt, levert dit lichamelijke klachten op; o.a. hoge bloeddruk, maagklachten, Burn-out, enz. 


Langdurige stress kan ook een scala aan lichamelijke klachten veroorzaken waar geen anatomische of fysiologische oorzaak voor te vinden is. Dit noemen we psychosomatische klachten! 

Je kunt niet meer goed functioneren. Je dagelijkse activiteiten zijn moeilijk uit te voeren. Werken is een belasting. Je voelt je niet prettig. Alle emoties wegen zwaarder. Je raakt uitgeput.


Langdurige stress geeft daarnaast ook overprikkeling. Je reageert eigenlijk niet meer zoals je echt zou willen; boos, verdrietig, geïrriteerd. Je leven wordt steeds minder leuk!  

 

Wat als je deze stress kunt doorbreken? En je een nieuwe manier van handelen kunt ontwikkelen?

Ben jij toe aan ontspanning? Ik help jou graag op je weg!


Ik bied verschillende behandelingen aan die direct ontspanning bieden.  

Ook kan ik je helpen om je te leren om zelf te ontspannen.


Wat voor ontspanningsbehandelingen biedt ik aan?

 • Massage
 • Access Bars
 • Therapeutische Ontspanningstherapie
 • Lichaamsbewustwordingstraining
 • Reiki 
 • Access Body Proces
 • Energetische Facelift 
 • Taping
 • Ademhalingstherapie

Ik help je bij de vragen:

 • Hoe moet ik ontspannen?
 • Hoe verminder ik stress in mijn leven?
 • Hoe kan ik thuis ontspannen?
 • Hoe herken ik stress in mezelf?
 • Hoe kan ik ontspanning toepassen in mijn dagelijks leven?
 • Welke oefeningen kan ik doen?
 • Hoe kan ik deze oefeningen doen?

Als fysiotherapeut werkte ik vele jaren lang met patiënten met psychosomatische klachten en chronische pijnklachten. Deze groep mensen vond ik altijd heel leuk om te begeleiden. In de blog die ik beneden aan deze pagina heb geplaatst kun je hier meer over lezen en waarom ik nu niet meer als fysiotherapeut werk, maar cliënten nu binnen Praktijk Energiebron graag verder help.

 

Hoe ga ik te werk? 

Tijdens de eerste ontmoeting zal ik een intake afnemen. We gaan dan o.a. specifiek in op jouw hulpvraag en lichamelijke beperkingen. Ook bepaal ik of er eventueel Contra-Indicaties zijn voor het ondergaan van een specifieke behandeling.

Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt een losse behandeling plannen
 • Er zijn verschillende Behandeltrajecten gericht op Ontspanning. Zeer te adviseren als je echt blijvende stappen wilt zetten!!!

Investering in jezelf:

 • 30 minuten behandeling: 40 euro
 • Behandeling 60 minuten: 60 euro (geldt niet voor de massage-behandeling)
 • Behandeling 90 minuten: 75 euro (geldt niet voor massage-behandeling)
 • Behandeltrajecten: zie 'Aanbod en Tarieven' en 'Behandeltrajecten'

Zijn jouw fysiotherapeutische behandelingen in je pakket op?

Wil je graag leren ontspannen of lichaam helpen te ontspannen?

 

Dan help ik je graag verder :-) 

 


Blog: Waarom ik het fysiotherapeut zijn, heb verwisseld voor Praktijk Energiebron

 
Energiebron
22-1-2019

Dory, jij bent toch ook fysiotherapeut? Vroeg laatst iemand mij. 'Ja, dat klopt!'
'Doe je dat nu ook nog?' 
'Ja, eigenlijk wel! Alleen onder een andere noemer, maar ik ben nog steeds dezelfde therapeut met dezelfde kundigheid en met inmiddels zelfs nog veel meer tools/hulpmiddelen in mijn rugzakje! Het mooie is alleen dat ik nu niet meer binnen de lijnen van de fysiotherapie hoef te kleuren! Waardoor en zoveel meer mogelijk is😃!'

Als fysiotherapeut heb ik altijd een affiniteit gehad met ontspanningstherapie. Als mijn collega's niet meer wisten wat ze met chronische (pijn-)patiënten aanmoesten, stuurden ze deze naar mij toe. 
Heerlijk vond ik het om met deze mensen aan de slag te gaan en een manier, een ingang te vinden om bij elke individuele patiënt een verandering in gang te zetten. Intuïtief voelde ik precies aan waar en hoe ik elk verschillend mens kon raken. Ja, dat is echt mijn passie; mensen helpen om weer 'Eén met hunzelf' te worden.

Ontspanning door oefeningen en massage? Hoe werkt dat dan? 
Niet alleen geeft ontspanningsmassage of ontspanningstherapie rust en natuurlijk ontspanning😉 Ook geeft het pijndemping. Als je ontspant komt er een stofje los in de hersenen dat helpt om pijnpatronen te doorbreken. Heling kan hierdoor makkelijker plaatsvinden.
Ook helpt ontspannen bij het vergroten van je lichaamsbewustwording. Je merkt bijv. makkelijker wanneer je met opgetrokken schouders zit, fietst of achter de computer zit. 
En het belangrijkste neveneffect: je komt weer in contact met jezelf en je innerlijke blijheid, want tijdens het ontspannen komt er een blijheidstofje vrij dat hierbij helpt mooi toch?!

Een van de krachtigste dingen die ik naast alle bovengenoemde dingen altijd merkte, was dat er tijdens een ontspanningstraject verhalen los kwamen, die soms al heel lang verstopt lagen. 
Situaties, emoties en ervaringen uit het verleden die de spanning altijd vergroot hebben of die klachten onbewust in stand houden, kunnen soms eindelijk los worden gelaten door er samen over te praten. Fysiek verlaat de spanning het lichaam, dus kan het ook emotioneel los worden gelaten. Er komt ruimte voor verandering en heling! 
Dit coachingstraject vond ik altijd zo mooi om te mogen doen. Samen een band creëren en van hieruit samen stappen zetten naar steeds meer 'Eén met jezelf'!

Toen ik in 2001 als fysiotherapeut begon, hadden bijna alle chronische cliënten onbeperkt fysiotherapie in hun pakket. Je kon dan ook op je gemak met de mensen aan de gang om ze op hun weg te begeleiden. Er was tijd om elkaar te leren kennen en samen de diepte in te gaan. Hierdoor maakten de cliënten hele mooie stappen. Meer ontspanning, minder pijn en soms geen pijn meer. En zelfs mensen die voor het eerst in zeer lange tijd weer blijheid konden voelen. 
Dankbaar ben ik voor alle veranderingen die ik samen met deze cliënten heb mogen bereiken.

Toen de vergoedingen door de verzekeringen werden aangepast en het aantal behandelingen die vergoed werden steeds minder werd (veel mensen vielen van onbeperkt fysio terug op 7 behandelingen), werd het traject dat ik met de cliënt inging volledig anders. Er was geen tijd meer voor de stappen die nodig zijn om goed te leren ontspannen. Alles moest snel, snel en nog sneller! Protocollen rolden de grond uit. Alles moest verantwoord worden en ingevoerd worden in gecontroleerde computerprogramma's. Je had steeds minder behandelingen om de mensen tot hun eigen kern en heling te brengen. De in mijn ogen zeer nodige diepgang, kon in veel gevallen niet meer bereikt worden. Zo jammer!

Mijn werk veranderde (zelfs tijdens een behandeling) in veel computerwerk met daarnaast weinig tijd voor de behandeling op zich en de verbinding met de mensen. Dit is een van de redenen waarom ik mijn werk als fysio los heb gelaten.

Het mooie is...dit was de start van Praktijk Energiebron! Mijn eigen praktijk bloeide op!

Ik kies er nu voor tijd in te plannen voor mijn mensen om zo juist samen vooruit te kunnen en veranderingen bij iedere cliënt teweeg te kunnen brengen. Geen protocollen, maar afgestemd werken per cliënt. Doen wat in het moment nodig is!

Met o.a. ontspanningstherapie leer ik de mensen aan hoe ze zichzelf en hun lichaam kunnen ontspannen. En hoe ze dit in hun dagelijks leven, thuis, maar ook op het werk kunnen doen. Ze leren daarnaast ook om hun lichaam te voelen. Krijgen meer lichaamsbewustzijn. Daardoor gaan ze heel anders in het dagelijks leven hun lichaam gebruiken. Heling kan makkelijker plaatsvinden😀

Ook gebruik ik massage om mensen te helpen om hun lichaam te ontspannen. In de huidige fysiotherapie wordt massage helaas vaak weggelachen. Terwijl het in mijn ogen een zeer effectief hulpmiddel is op weg naar ontspanning, pijnvermindering, meer lichaamsbewustwording en heling. 
In combinatie met coaching kunnen er hele grote stappen worden gezet. Levens kunnen volledig veranderen

Als mensen voor het eerst in mijn praktijk komen zal ik een intake houden. Al jouw hulpvragen zullen we in kaart brengen. Wat wil jij bereiken? Wat is jouw doel? Binnen hoeveel tijd wil je stappen zetten?

Je krijgt de behandelingen niet vergoed door de verzekering, maar juist doordat je zelf bewust kiest om in jezelf te investeren ben je ook toegewijd om ervoor te gaan!

Een collega zei laatst tegen mij: 
Weetje, ze hebben het geld vaak heus wel! Ze geven het namelijk wel uit aan kleding of uit eten gaan. Alleen zijn ze niet gewend om echt voor zichzelf te kiezen!

Ja, hoe mooi is dat? Eigenlijk is het inderdaad een questie van keus! Wil je echt verandering in je lichaam en in jezelf! Wil je echt rust in je hoofd? Ontspanning? Meer bewust-Zijn? 
Dan is een behandeling bij praktijk Energiebron echt een cadeau aan jezelf! Ik help je super graag op jouw weg!

Zoals jullie weten wordt de praktijk op dit moment in ons nieuwe huis gerealiseerd. De garage wordt volledig omgebouwd😃
En binnenkort open ik de deuren van mijn gloednieuwe praktijkruimte!!! Jippie!

Je bent van harte welkom! Samen kunnen we bekijken wat ik voor je kan betekenen!

Lieve groet,
Dory

www.energiebron-masselink.nl