Blogs 2017/2018

Van maart 2017 t/m december 2018.

 

Op deze pagina kun je Blogs lezen die ik in de loop van de afgelopen maanden heb geschreven, betreffende verschillende onderwerpen. Allemaal zijn ze gericht op persoonlijke groei en meer bewustzijn. 

 

Bekijk voor alle belevenissen van praktijk Energiebron mijn Energiebron Facebook-pagina!

Wil je standaard op de hoogte blijven van de activiteiten van Energiebron?

Like mijn pagina en je bent steeds als eerste van alles op de hoogte. 

 

Op de 'Bijzondere momenten'-pagina van deze website, kun je zien welke bijzondere belevenissen ik met Energiebron en binnen mijn familiesituatie meemaak (wel gestoeld op de onderwerpen die voor jullie als bezoekers van deze website, interessant zijn). 

 

 Ook de activiteiten gericht op Access Bars Cursussen en Access Bars op scholen, kun je daar terug vinden.

 

Veel leesplezier! 


Energiebron
14-12-2018

Water...
Vloeibaar. Krachtig. Stromend. Water past zich aan aan de vormen om zich heen. 
Water...
Bestaande uit onzichbare kristallen, die blootgesteld aan de energie/trilling van woorden, gedachten of muziek van vorm veranderen. 
Dr. Emoto heeft deze waterkristallen gefotografeerd. Wat een prachtige plaatjes!

Woorden met een mooie intentie laten het water veranderen in de meest mooie kristalvormen. Woorden met een nare betekenis vernietigen de kristallen. Een wonder? Of worden we allemaal geraakt door de dingen om ons heen? 
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60 % uit water. Wat denk je dat er in ons lichaam gebeurt wanneer je mooie muziek hoort of wanneer er lieve woorden tegen je worden gezegd? Is het logisch dat je dan meer gaat stralen?
En wat denk je dat scheldwoorden of ruzie in je lichaam doet met de cellen waar zich het water in bevindt? Zullen de cellen zichzelf goed kunnen helen? Of goed kunnen groeien? 
Alle gedachten en woorden zijn van invloed op hoe jouw waterkristallen eruit zien. 
Kies je woorden en gedachten bewust!

Op youtube kun je gratis Messages From Water bekijken van Dr. Masaru Emoto. Echt een aanrader. Het verandert je bewustzijn. 
Water kan wel eens een van de grootste helers op aarde zijn, mits we er super veel dankbaarheid, liefde, licht, vrede en vreugde aan toevoegen. Wat voor super kristallen kunnen we met elkaar vormen in al het water om ons heen en in ons? Hoe zou de wereld, jouw wereld dan veranderen?

Wat kies jij?

Lieve groet,
Dory


26-3-2018

 

Ik ben super blij! 
We gaan verhuizen! 🏡
Al een hele tijd zijn wij actief op zoek naar een droomhuis voor ons gezin.
In de nabijheid van een natuurgebied, vrijstaand, in een dorpskern en toch het gevoel van buitenaf, ruimte voor een eigen sauna en last but not least...een ruime praktijkruimte benedenvloers aan huis met een privé ingang! 

En nu, na lang zoeken hebben we het, voor ons perfecte plekje gevonden. 
Niet in Eibergen, zoals je misschien verwacht, maar in Drenthe! Barger-Compascuum om precies te zijn! 
Hihi! Voor deze zoektocht had ik nog nooit van deze plaats gehoord. En nu blijkt ons huis daar te liggen!

Zo mooi dat verandering altijd anders komt dan dat je van te voren verwacht! 

Door de jaren heen hebben we al zoveel plannen gehad en vele van deze dromen bleken uiteindelijk toch niet de juiste stap voor ons te zijn. 
Van een saunacomplex tot groepsaccomodatie en bed en breakfast. Onze dromen zijn alle kanten opgegaan. 
Het mooie is dat we, door keer op keer de eerst volgende logische stap te volgen en de lichtheid in ons 'zijn' te onderzoeken, onze droom steeds duidelijker kregen. En zo is deze stap ontstaan. 

Mooi toch, hoe alles zo anders blijkt te zijn dan dat ik ooit had gedacht? En toch is dit volledig wat ik in het 'nu' kies! 

Ik weet dat ik daar met mijn praktijk Energiebron een nieuwe start zal gaan maken. En het voelt zo sprankelend en licht om te doen. Ik zit in een onbeschrijfelijke flow. Ik weet dat dit is wat ik moet doen!
Dit is de eerst volgende logische stap die ik moet zetten om meer bewustzijn te brengen in de wereld. 
Dit is mijn weg om meer en meer mensen in contact te brengen met hun 'ware' Ik! 
Echt mooi dat als je de lichtheid volgt, je leven zich aan je openbaart 😃

Waarom daar? Geen idee! Maar ik 'weet' dat daar onze toekomst ligt. Ook voor onze kinderen. Een 'weten' dat ik diep van binnen voel.
En hoe moeilijk het ook was om deze keus te maken en hoe confronterend het ook is om nu met iedereen te delen dat we Eibergen gaan verlaten, het is het 'goede'. 

Ik 'weet' dat het de goede stap is! 
Sander (mijn man) 'weet' het! 
En de kinderen zeiden beiden, toen we daar voor het eerst gingen kijken: 'Hier willen wij wonen, mama!'
Dat het als consequentie heeft dat ze hun vriendjes moeten missen, hadden ze toen nog niet door. Maar zelfs nu ze dat beseffen en ze het verdriet merken dat dit gemis met zich mee zal gaan brengen, willen ze toch nog steeds daarheen verhuizen. Hoe krachtig is dat? Hun 'weten' dat het goed is! En ons vertrouwen en 'weten' dat de kinderen deze verandering aankunnen.

Als gezin zijn we zo sterk. Een vier-eenheid! Ik verheug me op dit avontuur samen. 

Nu 4,5 week geleden, gingen we voor het eerst bij ons nieuwe huis kijken. 
We hadden op funda gezocht in heel Nederland naar een voor ons betaalbaar huis met al onze wensen erin. En dit huis sprong er eigenlijk meteen uit. 
Na de eerste en tweede bezichtiging en het bezoek aan het plaatselijke schooltje, begon er een innerlijke tweestrijd in mij. 
Is dit wel wat ik wil? Wil ik mijn vrienden, kennissen, de Berkel, mijn cliënten en turnkindjes (die ik eens in de week les geef) wel echt achter laten? Kan ik wel opnieuw beginnen met mijn praktijk? Zal ik daar wel cliënten aantrekken? Is het wel een leuke woonplaats? Enzovoort, enz.... Echt een confronterende periode in mijn leven! Met als kernvraag: 'Wat wil ik kiezen?'

Een aantal weken geleden deelde ik een filmpje over dit proces. Ik zat hier toen midden. Lopend langs de Berkel zei ik het volgende:
Wat licht is, is waar voor jou! Wat zwaar is, is niet voor jou bedoeld op dat moment. Tenzij de zwaarte gekoppeld is aan allerlei oude patronen, angsten en overtuigingen. En deze de lichtheid eronder dus bedekt.
Toen ik werkelijk in mezelf ging kijken, ontdekte ik dat het wat betreft het nieuwe huis om deze laatste zwaarheid ging. 
Met andere woorden: het was een uitnodiging aan mezelf om te onderzoeken wat er echt aan de hand was; ga de confrontatie aan, kies bewust voor wat je echt wil en zie je angsten onder ogen! 

Een heftig proces! Waar ik samen met mezelf volledig in ben gedoken. 
Angsten en verdriet om onder ogen te zien en op te lossen. Ineens werd ik geconfronteerd met delen van mezelf die al jaren verstopt hadden gelegen. 
Durf ik dit wel, volledig buiten mijn comfortzone opnieuw beginnen? 
En: 'Kan ik dit wel, het vertrouwde achter laten? En al die lieve mensen? 

Zoveel verschillende vragen schoten door mijn hoofd. En alle gedachten, gevoelens en emoties die deze vragen opriepen, ben ik mee aan het werk gegaan. 
Zo dankbaar ben ik, dat ik de Access-tools heb om me in dit soort processen te helpen. 

Ook ben ik dankbaar voor Sander, mijn moeder en een aantal lieve vrienden om mij heen. Waaronder mijn lieve Access-vriendin Maartje Geverinck. Zij heeft me regelmatig de Bars gegeven in deze periode. Wat een bijdrage is dat geweest! Dankbaar hiervoor 💜 

Ruimte ontstond en angsten loste op. Ik kon weer ontspannen en zag opnieuw de mogelijkheden die er waren. 
En super belangrijk: ik kwam weer in contact met wie ik werkelijk ben en met wat ik echt wil. 'Vertrouwen' kwam terug; weer vertrouwen op mijn kunnen en op wat ik merk dat goed is voor mij. Voor ons! 
Ik stapte in mijn 'weten'. Een diepere laag in mezelf, waar alles 'is'. En ik wist ineens wat ik wilde kiezen.

Vol vertrouwen zeg ik nu: 
JA! WE GAAN HIERVOOR! Hier kies ik voor, samen met mijn gezin😃

Én...lieve Energiebron-cliënten! Geen zorgen! Als ik straks per juli verhuisd ben, kom ik eens in de paar weken met mijn behandeltafel naar Eibergen en omstreken. En dan krijgen jullie een speciale VIP-behandeling bij jullie aan huis als jullie voor een behandeling kiezen 😉 Hoe fijn is dat?

Dit wou ik even met jullie delen! Bedankt voor het lezen lieve cliënten, volgers en lezers!💜 
Het is wel een heel lang verhaal geworden, dus RESPECT dat jullie het uit hebben gelezen, hihi😃
En ik blijf er voor jullie! Ook als ik straks in Drenthe woon! 
Wat voor mogelijkheden gaat deze stap ons (ja, ook jou!) allemaal bieden? Wat voor magie mag er ontstaan? Hoe wordt het nog beter dan dit?

Lieve groet,
Dory


Energiebron
7 maart 2018
Grappig hè, dat wij bewijzen nodig hebben om te geloven dat iets werkt? Wat als je gewoon 'weet' en merkt dat het werkt? 

Zien is geloven! Hihi! We leven in een maatschappij waar dat voor veel mensen zo is. Voor al die mensen onderstaand artikel! 
Hoe gaaf is het dat ze vast hebben kunnen stellen dat je na een Bars-behandeling van 90 minuten zulke grote verschillen kunt merken op het gebied van angst stoornissen en depressie? 
Ik wist dit al! Net als dat ik weet dat het helptbij vermoeidheid, onrust, een vol hoofd en malende gedachten. En voor nog zo veel meer! Maar... dat is nog niet op deze manier onderzocht. En wat als dat ook niet hoeft? En dat jij gewoon in je 'weten' gaat staan. 
Merk je dat het licht voelt en dus waar is voor jou, om te kiezen voor een Bars-behandeling? Dan ben je van harte welkom om zelf te ervaren wat het jou kan bieden. 
Wat voor bijdrage kan het zijn voor jou? 
Wat kies jij?

Op mijn website www.energiebron-masselink.nl kun je meer lezen over de Bars en over wat ik nog meer aanbied bij praktijk Energiebron. Wie weet tot binnenkort!

Lieve groet,
Dory

Access BarsⓇ reduces the severity of anxiety symptoms by 84.7% and the severity of depression symptoms by 82.7% (average).
Scientific research by Dr. Terrie Hope PhD, published in the Journal of Energy Psychology in November 2017 has revealed the results of one 90 minute Access BarsⓇsession indicated a significant decrease in the severity of depression and anxiety.

From the results of four scientifically valid standardized questionnaires and through measuring brainwave patterns using brain mapping, (QEEG), Dr. Hope discovered in her study that Access BarsⓇreduced the severity of anxiety symptoms by 84.7% (average). Participants had a reduction in the severity of depression symptoms by 82.7% (average).

The results of brainwave measurements before and after Access BarsⓇshowed an increase in brain coherence in all participants, indicating a change toward a normal state after the session.

Brain wave coherence is associated with communication between brain regions and researchers have found that optimal brain coherence is correlated with many things such as intelligence, learning ability, alertness, reaction time and creativity.

The significant decreases in severity shown in this research suggest that Access BarsⓇmay be effective as a treatment for anxiety and depression. Dr. Hope is planning on more extensive research in the near future.

For more information on this research and the full published article in the Journal of Energy Psychology: Theory, Research, and Treatment, 9(2), 26–38. November 2017 -doi:10.9769/EPJ.2017.9.2.TH go HERE:


7 februari 2018

 

Jippie! Mijn zelfgemaakte Energiebron-stempel voor het eerst gebruikt!

Bij de Spelerij Uitvinderij heb ik deze met veel bloed, zweet en tranen gemaakt. De moeiteloosheid die ik de laatste tijd steeds meer in mijn leven ervaar, was even ver te zoeken.
Continu achter de kinderen aan om ze te helpen, terwijl zij met een elektrische figuurzaag en dan met een heet lijmpistool en vervolgens weer een hete snijdraad voor piepschuim, in de weer waren. En zorgen dat als we, als we straks weer naar huis zouden gaan, ook echt met al hun vingers aan hun handen konden vertrekken.

Ondertussen kriebelde het voordurend. Zoveel leuke dingen om te kiezen. Ik wilde alles wel doen. Het liefst zou ik daar een middagje helemaal alleen vertoeven en lekker aanprutsen. 
Toen zag ik dat je ook een stempel kon maken. 'Da's leuk! Dat ga ik doen!'

De uren die we daar waren, knipte ik met veel noodzakelijke tussenpozes om Jelle en Twan te assisteren, de letters uit die ik voor mijn praktijk nodig heb. Plakte alles op. En...stempelde! Oooo néé!!! NORBEIGRENE!
Hoe logisch! Ik had de letters in spiegelbeeld moeten plakken

Opnieuw geduldig (uhum!!!) alle letters vol preciezie uitgeknipt. Geplakt op een plankje en...
O néé! Plankje te klein! Nieuw stuk erbij aan. Plakken op nieuwe onderlaag, letters erop en... eindelijk! Mijn stempel was klaar!
Pfff...het resultaat zie je hieronder; 5 uur werken verder, de jongens ieder minstens 20 werkjes rijker en ik... mijn stempel😃

Tja, de uitdagingen van het leven! In alle hectiek van je dagelijkse bezigheden toch bij jezelf blijven en er voor jezelf én anderen zijn! Hihi! Gelukkig blijf ik ook uitdagingen houden. Anders zou het leven toch wel heel saai worden😉
Máár... trots dat ik ben op mijn Energiebron-stempel!

Lieve groet,
Dory 


20 januari 2018
Heb jij dat? Iemand in je omgeving die geen oordeel over jou heeft? Bij wie je gewoon helemaal jezelf kunt zijn?

Deze vraag las ik net in het boek 'Being you, changing the world' van Dain Heer.

Ken jij zo'n persoon? Merk je hoe helend het is om in zijn of haar omgeving te zijn? Na ongeveer 10 minuten begin jouw hele wezen zich te ontspannen.
En toen stelde hij de volgende vraag. Een vraag die mij echt raakte:

Wat als jij deze persoon voor jou kan zijn?

Wauw! 
Zonder oordeel, conclusies, besluiten over wat wel of niet goed is aan jezelf, samen met jezelf zijn. Zonder jezelf nog langer te veroordelen. Stel je voor?!

Wat als je niet eerst hoeft af te vallen, meer inkomen hoeft te verdienen, de perfecte partner hoeft te vinden, enz.?
Wat als jij gewoon perfect bent precies zoals je bent?

Geniet van dit weekend! Just being you😃

Lieve groet,
Dory 


Het is 2300 uur. Ik hoor gestommel op de trap. Ik spring op. Ren naar de gang. En daar staat mijn kleine al zo grote mannetje half slapend op de trap. Vol liefde en bewust van wat dit plaatje inhoudt, voel ik de nattigheid letterlijk en figuurlijk hangen.

'Mama, mag ik in jullie bed slapen? Dat vind ik een keer zo fijn!' 
Tijdens het boekje lezen in ons bed, was hij in slaap gevallen. En toen ik hem naar zijn eigen bedje wilde tillen, stelde hij me slaperig deze vraag. Hem daar zien liggen, tussen zijn twee grote beren lekker weggedoken onder ons dikke donzen dekbed, voelde zo extreem kneuterig aan, dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen hem uit ons bed te halen. Hij was zo zichtbaar aan het genieten. En ik genoot mee! Zo dankbaar voor dit wondertje in mijn leven! 
En toen ik m daar zo zag staan, wist ik hoe erg hij het vond dat het 'mis' was gegaan. Liefdevol verplaatste ik z'n beren en legde ik hem in zijn eigen bedje.

Maar toen volgde een ware uitdaging! Ik moest ons bed weer slaapklaar zien te krijgen. Sander zat nog midden met zijn team in hun dartwedstrijd. Dus er zat niets anders op... Normaal hebben we er echter met z'n twee al een hele klus aan om die matras om te draaien. En nu moest ik het dus alleen voor elkaar zien te krijgen. 
Ik heb een inspirerende replay aangezet op YouTube van Merlijn Wolsink en vol met energie heb ik mijn lichaam gevraagd super sterk te zijn. 
IK KAN HET! MIJN LICHAAM KAN DIT MET TOTAAL GEMAK!

Hoe gaaf is het dat het me echt is gelukt! Eigenlijk zonder heel veel inspanning. Super trots zit ik nu in mijn bed dit berichtje te schrijven. 
Wat kan mijn lichaam nog meer wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden?
Hoeveel oordelen, conclusies en besluiten heb ik nog meer ooit over mijn lichaam gemaakt die mij belemmeren om het uiterste uit mezelf te halen? 
En hoeveel meer kan ik met mijn lichaam creëren?

Dankjewel lieve zoon van mij, dat je me vanavond hebt geholpen om dit inzicht te verkrijgen! En wat ben ik dankbaar dat ik van deze situatie het cadeau dat het me gaf, heb kunnen ontvangen.

Wat is hier juist aan? Welke bijdrage is deze situatie aan mij? 
Vragen die openen! En die je kunnen helpen om open te staan voor wat ieder moment jou wil bieden.

Een magische nacht lieve mensen

Lieve groet,
Dory


Energiebron heeft 3 nieuwe foto's toegevoegd.

Hoeveel ruimte neem 'Jij' in? 
Ben jij zo groot als je werkelijk bent? Of maak je jezelf kleiner? 
Verstop je jezelf? Of laat jij je echte 'ik' zien?

Herken je het dat je jezelf benauwd, gevangen voelt in je lichaam of in een situatie? Je maakt jezelf kleiner. Denkt zo de dingen om je heen beter aan te kunnen: 'Als ik me kleiner maak, komen de prikkels niet zo heftig binnen'.

Wat als jezelf kleiner maken nooit de oplossing is! Wat als dat jezelf alleen maar benauwd maakt. Je propt jezelf als een oneindig wezen in jouw lichaam. 
Je denkt: 'Als ik mezelf klein maak, kan niets of niemand om me heen mij raken. De geluiden, de indrukken, de mensen hebben dan geen invloed op mij'. 
Heel veel mensen doen dit. Het is hun tweede natuur geworden.

Maar wat als dit kleiner maken een soort muur is die je om jezelf heen plaatst. Waardoor je jezelf niet alleen voor prikkels afsluit, maar ook voor alle andere energie. 
Je wordt moe, hebt minder energie, bent minder toegankelijk voor de mensen om je heen en kan minder genieten. 
Wat als het gene dat je als een beschermingsmechanisme bent gaan gebruiken, eigenlijk niet langer een bijdrage is aan jou? 
We denken te kiezen voor geluk. Maar wat als je steeds minder van jezelf kunt laten zien hoerdoor?

Tja, onszelf kleiner maken...

Nog een voorbeeld: We laten zo vaak toe dat anderen ons met hun woorden kleiner maken. Of we zeggen zelf dingen waarbij we onszelf kleineren. Soms zelfs zonder er bij na te denken of om andere zichzelf beter te laten voelen. En vaker nog omdat er zo vaak iets is gezegd over jou, dat je het zelf bent gaan geloven. 
Maar ben jij eigenlijk wel die persoon die ... niet goed kan? Die lelijk is? Die dik is? Of is het waar voor jou als je zegt: 'Ik ben er niet zo goed in. Hij/zij kan het veel beter!' 
Puur uit onzekerheid, onmacht, twijfel, overtuigingen van anderen en onszelf zeggen we deze dingen. Maken we onszelf minder/ kleiner dan we eigenlijk zijn. En willen we erbij horen.

Ben jij hier ook zo klaar mee? 
Wil jij jezelf ook niet langer af/opsluiten? Of in een hoekje wegstoppen? Wil jij ook eindelijk kiezen voor wie jij echt bent?

Als je hier hulp bij nodig hebt, sta ik voor je klaar. Binnen een enkele behandeling kun je al leren om jezelf (weer) ruim te maken. 
Kan ik je handvaten bieden om direct mee aan de slag te gaan. En kun je daarna in de 'echte wereld' steeds beter bij jezelf blijven en je eigen ruimte innemen.

Wat als jij eigenlijk een mega ruim, oneindig groot wezen bent? En je in elke situatie deze grootsheid kunnen zijn! 
Wat voor mogelijkheden zou dat bieden? En kies je er dan nog voor om jezelf klein te laten maken door wie of wat dan ook?

Hihi, wat is er nog meer mogelijk?! Ik zie je graag voor een behandeling of cursus, waarin dit en nog veel meer aan bod komt😃

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


9 december 2017

 

Gisteravond namen we een besluit. We reden door een hevige sneeuwbui, over besneeuwde wegen naar Amersfoort. We waren inmiddels al in Lochem, maar alles in ons zei dat we om moesten keren. Zowel Sander als ik merkten het in iedere vezel van ons wezen. 'Ga terug!'

Tja,...! De kinderen lagen achterin de auto onder hun dekbedjes, luisterend naar Mees Kees, knus in hun holletje naar de sneeuwlandschappen om ons heen te kijken. Het was 20.30 uur en ik had Sander net uit zijn werk opgehaald. In een rustig tempo reed ik westwaarts. We hadden super veel zin in ons uitje morgen... het Albert Heijn winterspektakel, waar we een paar weken geleden al ticlets voor hadden gekocht. 
Mmm... vorig jaar ook geweest en zo'n extreem feest om al het lekkers wat Albert Heijn te bieden heeft rond kerst, onbeperkt te mogen proeven. Ik had Sander als Lidl-bedrijfsleider na al mijn enthousiaste verhalen van vorig jaar toch over weten te halen om samen naar dit spektakel in het Spoorweg Museum te gaan. Papa en Mama zouden oppassen. Lekker een dagje samen uit dus! En dan dat stemmetje...! 
'Keer om!'

In Lochem op de parkeerplaats stopten we voor overleg. Hoe jammer we het ook allemaal vonden, keerden we toch de auto. Belden mijn ouders en reden met een huilend klein mannetje, die zich zo had verheugd op z'n logeerpartij bij opa en oma, terug naar huis. 
'Waarom dan mama?', vroegen ze. 
Hoe mooi om ze op dit soort momenten uit te leggen dat het zo belangrijk is om naar je innerlijke stem te luisteren. En weet je, ze begrepen t niet alleen, maar werden zich ook gewaar van hun eigen innerlijke stem!

En toen we vandaag hoorden van de afgesloten wegen door de vele sneeuwval, de code rood en de vele kilometers vaststaande files door heel Nederland en dus ook over de wegen die wij anders hadden moeten rijden, waren we zo dankbaar. 
'Goed dat we hebben geluisterd, hè mama, anders hadden wij ook in die 29 km lange file gestaan nu!'

Tja,...! Wat een mooie les om de kinderen mee te geven! En toen we vandaag lekker in de continu vallende sneeuw ons kasteel aan t bouwen waren, was ik zó blij! Echt genieten met z'n viertjes! Hoe had de dag eruit gezien als we niet hadden geluisterd naar ons innerlijke weten? Hihi! Zittend op de bank in ons kersthuis met een beker warme chocolademelk, ben ik blij dat ik dat niet hoef te weten 😃

Luister altijd naar je innerlijke stem! Dat brengt je altijd naar jouw grootste geluk!

Lieve groet, 
Dory


Energiebron heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd.

Ruimte! Er is zoveel ruimte... In ons en om ons heen! 
Hoeveel ruimte zijn wij bereid in te nemen? Hoe ruim durven we onszelf te maken?

Ons lichaam is slechts een fiesieke beperking van ons 'zijn'. Jij bent een oneindig wezen, die samen met jouw lichaam deze reis op aarde mag maken. 
Wat als je jouw eigenlijke ruimte inneemt? Wat zou er dan gebeuren? Zou er ineens veel meer mogelijk blijken te zijn? Zouden lichamelijke klachten verminderen? En zou jij meer en meer kunnen genieten van je leven?

Wat als het slechts een keuze van je verwijderd is? Kies er simpelweg voor om je energetische muren te laten zakken en strek jezelf uit. Strek je uit tot voorbij je lichaam. Voorbij aan de plek waar je je in bevindt. Strek je in alle richtingen uit... een kilometer alle kanten op! En nog verder... geef jezelf toestemming om groots en wijds te 'zijn'. Strek je uit... ver voorbij de grenzen van de wereld, door de aarde heen. Wees zo groots en wijds als t universum, 't al! En merk dat je in die wijdsheid nog steeds je lichaam kunt merken. Jij bent die ruimte en je lichaam 'is'.

Deze stap kun je ieder moment kiezen! Wat als t universum echt slechts een keuze van je verwijderd is... Hihi! Hoe gaaf is dat? Strek je uit! Wees het oneindige wezen dat je bent. Durf jezelf te laten zien in al je grootsheid! Straal! Geniet! Laat je lichaam zich ontvouwen in deze ruimte! Vier het leven!

Geniet van het weekend lieve mensen....! En neem alle ruimte in die je nodig hebt om 'jij' te zijn🌟 en heb je hulp nodig bij het ervaren van jouw ruimte daar help ik je graag bij


Energiebron
30 november 2017

"Wauw, jij hebt echte Elsa-toverhandschoenen!"

Elsa is een meisje uit de film Frozen, die met haar handen ijs tovert. En ze herkende de ijsvlokjes op mijn handen! 
Gaaf toch, hoe kinderen naar de wereld kijken? 
Zonder oordeel en conclusie, denkend in mogelijkheden. 
Wat als er echt zoveel meer magie is als dat wij voor mogelijk houden? Wat als wij zelf de magie zijn? En wij zelf ons leven kunnen veranderen en kunnen toveren met onze energie?!

Kinderen 'weten' nog hoe het is om echt vol vreugde te zijn en te genieten. En toveren met hun blijheid een lach op de gezichten van de mensen om hun heen. En hun kijk op het leven, plaatst ons weer even in de magie van ons bestaan. De kleinste dingen vallen hun op. Dingen die wij als zo normaal zijn gaan beschouwen.

Wat als wij ons weer net als een kind kunnen verwonderen over het vallen van de blaadjes? Over het spetteren van de druppels op onze broek als we in een plas springen? 
En het gevoel van de modder tussen onze vingers als we in de blubber spelen?
Zonder oordeel, conclusie en in onze hoofd geplaatste normen en waarden. Gewoon genieten van wat 'is'! Hoe mooi zou het zijn als we het kind in onszelf weer ruimte zouden geven? Hoeveel meer zouden we dan genieten van het leven?

Toen het kleine meisje op het schoolplein mij net op de verstopte magie van mijn handschoenen wees, raakte zij iets in mij! Dankjewel lief wijs wezen😃


 

18 november 2017

 

Na een dag vol spanning... voetbal wedstrijd, Sinterklaas die aankwam, schoen zetten... stuiterend naar bed. Tijdens het voorlezen even de Bars ontvangen van oma! En daarna eindelijk weer rust in zijn hoofd. Klaar om ontspannen te gaan slapen!

 

Wat zal er morgen in z'n schoentje zitten?

 

Slaap lekker


23 oktober 2017

HERFST! 

Volledig in bloei na de keuzes die je in de voorgaande maanden hebt gemaakt😃 Zoveel mooie keuren nu je jezelf laat zien en alles vervolgens ook bewust los mag laten... Klaar voor nieuwe mogelijkheden! Pluk nu de vruchten van jouw keuzes
Kies bewust...! Zo bepaal je hoe de tuin van jouw leven eruit ziet🌸 
En wees vooral lief voor jezelf😙

(Fotobron herfstbladeren en citroenen : Hennie Hermans en de andere heb ik zelf gemaakt)


18 oktober 2017

 

 

Wat als jij en je lichaam een Super-Team vormen?
Een team waar jij je hele leven lang mee mag samen werken en samen mee mag creëren! 
Wat als jij een oneindig wezen bent? Groter als het universum...!? 
Hoe mooi is het dat jij samen met je lichaam je levenspad mag bewandelen?

Heb je wel eens overwogen om je lichaam gewoon te vragen wat het wil? 
Lichaam heb je honger? Lichaam heb je dorst, behoefte aan rust, suiker, zout, sex, enz...? Wat als we alle oordelen los zouden laten en echt zouden luisteren naar ons lichaam. 
Je lichaam heeft geen oordeel. Je lichaam is! 
Alle gedachten, beslissingen, conclusies, oordelen, ideeën en beperkingen zijn een onderdeel van de inprentingen die wij in de loop van ons leven door de maatschappij en onze omgeving voorgeschoteld hebben gekregen, over hebben genomen en ons vervolgens eigen hebben gemaakt.

Wat als wij als wezen gewoon 'Zijn'? Oneindig...! Energie en Ruimte! Eén met het Al! Zou jij als oneindig wezen een oordeel hebben? Beperkingen hebben? Zou jij samen met je lichaam een super-team kunnen vormen?

Geef je lichaam de ruimte om zelf te handelen. Vertrouw op de eigen 'wijsheid' die je lichaam bezit. Geef je over aan de heling, voedingswensen, behoeften op welk gebied in je leven ook. Zonder oordeel. Zou jij dan gelukkig zijn? 
Misschien heeft je lichaam geen behoefte aan 3 maaltijden per dag. Misschien kom je erachter dat je eigenlijk veel vaker behoefte hebt aan een wandeling, een liefdevolle knuffel, 
een rustmoment, een stuk chocola tussendoor of zoute chips! 
Wat als je minder slaap nodig hebt dan de omgeving je altijd verteld? En als je lichaam geen oordeel heeft...waarom zou zoetigheid dan überhaupt slecht zijn?

Speel er eens mee! Vraag je lichaam eens wat het wil! Wie weet wat voor een bijzondere inzichten dat oplevert? 

Schakel je lichaam als deel van jouw team niet langer uit. Geef je lichaam ook een stem!

En als je merkt dat al die inprentingen vanuit de omgeving, je opvoeding en de maatschappij zo zwaar blijven wegen dat je niet meer goed weet wat jouw lichaam echt wil, laat de Bars je dan helpen. 
De bars helpen je om alle inprentingen moeiteloos los te laten, zodat je daarna echt vanuit jouw 'Weten' kunt kiezen. Wat als je als oneindig wezen echt alles 'Weet'?

Ik wens je veel Speelplezier samen met jouw lichaam! 
En wil jij een Bars-behandeling? Neem dan gerust contact met mij op 

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


16 oktober 2017

 

Voelen of Gewaar zijn?
Wat is het verschil? En waarom is het belangrijk dit verschil te weten?

Voelen is een lichamelijke kwaliteit! Ieder lichaam kan voelen met de sensoren die het daarvoor heeft. Je huid voelt de kleding om je lichaam en voelt de zachtheid in de aanraking van een vriend. Je temperatuurgevoeligheid kan ervoor zorgen dat het heel lang duurt voor je een koud meer in duikt  en je mond voelt de warmte van de thee die je drinkt. Je gezicht voelt de streling van de wind en je spieren voelen dat ze aan het lopen zijn. Al deze dingen kun je voelen met de verschillende sensoren die je lichaam bezit.

Gewaar zijn is iets dat jij met je bewustzijn doet. Je gebruikt jouw energetische veld om waar te nemen. Stel je loopt een kamer binnen loopt waar net daarvoor ruzie is geweest. Veel mensen merken dan dat er iets hangt, de energie van de ruzie is nog in de ruimte aanwezig en jij als persoon merkt dat op. 
Of je belt een vriendin en merkt direct of die persoon blij of verdrietig is, zonder dat deze het echt benoemd. Dit is jouw gewaarzijn. Je zou het voor je kunnen zien als een grote bal die om jou heen hangt en die zich oneindig ver uitstrekt en alles onderweg waarneemt. Hoe cool is dat?

Hoe kun je deze kennis voor je laten werken?
Stel je loopt blij door de supermarkt, komt bij de kassa en de persoon achter de kassa is ontzettend chagrijnig en reageert boos tijdens het afrekenen. Je betaalt, loopt naar buiten, zet je karretje weg, maar het muntje wil er niet uit. Ineens merk je dat je boos wordt dat het niet lukt en vervolgens reageer je boos als iemand naast je vraagt of hij je kan helpen. 
Wat is hier gebeurd? De blijheid die je in de winkel nog ervoer is omgeslagen in boosheid. Waarom? 
Jij was je bij de kassa gewaar van de energie van de caissière. En in plaats van je slechts bewust te zijn van die energie en hem waar te nemen, ben je de energie naar binnen gaan trekken en eigen gaan maken. Als een grote energetische spons! Met als gevolg dat jij je boos bent gaan voelen en je hier dus naar ging gedragen. Grappig toch, hoe dit werkt?
Wat als je de boosheid nou eens alleen waarneemt. Je hoeft er niet voor te kiezen de energie eigen te maken. Wees slechts gewaar, maak het niet van jou en blijf bij jezelf. Dan kun je met een grote glimlach de winkel verlaten. Hoe mooi zou dat zijn?

Veel mensen bestempelen zichzelf of elkaar als gevoelig. Maar is dat wel echt gevoelig of bedoel je eigenlijk dat jij of die ander zich heel gewaar is van wat er zich om jou of de ander heen afspeelt?

Wees gewaar! Dat is je grootste kracht! Dit gewaar zijn beschermt je. Je weet daardoor bijvoorbeeld dat je een bepaalt straatje beter niet in kunt lopen. Jouw 'ik' heeft met gewaarzijn zo'n mooie tool verzorgd. Jouw grote hulp! Altijd aanwezig als je ervoor kiest er gebruik van je maken.

Wees je vandaag eens heel bewust van wat je gewaar bent. Een nieuwe realiteit opent zich. Wat gaat jou dit brengen?
Heb je nog vragen of wil je iets delen hierover? Ik hoor/ lees het graag!

Lieve groet,
Dory

www.energiebron-masselink.nl 

 


11 september  2017

 

 

Ken je dat? Je hebt zoveel meegemaakt de afgelopen periode en het voelt van binnen als een wervelwind? Je hoofd kan alles niet bijbenen. Je maalt. Je blijft maar in die denk-modus en krijgt het er benauwd van. Slaapt slechter, reageert chagerijniger en kleine dingen zijn de druppel die je emmer laten overlopen. 

 

Wat als er echt iets bestaat dat je direct helpt om dit patroon te doorbreken? 

Kan dat wel? Bestaat zoiets wel?

 

Jazeker! Je kunt uit die maalstroom stappen. Het ligt slechts een keuze van je verwijderd. De Bars helpt je om alles weer licht te maken; alle zwaarte moeiteloos los te laten en het continue denken te doorbreken. Slechts liggen, ontvangen en... Daarna is alles anders. 

 

Ik heb zelf gedurende de afgelopen dagen 3 keer een Bars behandeling mogen ontvangen. En het blijft zoiets wonderlijks om te ervaren dat het echt zo werkt. Het malen is weer gestopt. Ik voel me weer stralend en blij. Mijn hoofd is weer 'leeg'. Ruimte voor nieuwe mogelijkheden en keuzes. 

Hoe wordt het mooier dan dit? 

 

Wil jij dit proces ook ervaren en jezelf moeiteloos overgeven aan interne rust. Graag help ik je hierbij. Bezoek mijn vernieuwde website voor meer informatie of stuur een berichtje.

 

Tot gauw❤

 

Lieve groet, 

 

Dory

www.energiebron-masselink.nl


Energiebron
4-9-2017

Verandering omarmen...
Herken je dat? Je hebt een belangrijke keus of beslissing gemaakt en de dagen daarna ervaar je dan ineens zulke off-days. Je hele lichaam lijkt te trillen van binnen. Sommige mensen voelen zich een beetje hangerig, moe of zijn ineens grieperig. Ze snappen het niet. We hebben juist zoiets geweldigs besloten of meegemaakt en nu ben ik ineens ziek! 
Het kan ook zo zijn dat er zich in je leven een hele grote verandering heeft voorgedaan en dat je de dagen daarna het gevoel hebt buiten jezelf te staan. Moe, trillend, ziekig, alsof je hele lichaam protesteert. 
Wat als deze tekenen van je lichaam nou eens niet verkeerd zijn? Wat als ze je juist helpen om in de nieuwe situatie landen?

Dat is bij mij nu de situatie. Wij zijn bezig om een hele grote keus in ons leven te maken. Een keus die alles op zijn grondvesten laat trillen. Alles zal anders worden als de dingen lopen zoals wij ze nu voor ons zien. Super gaaf! 
En het mooie is dat ik merk dat het team dat mijn lichaam en geest samen vormen, hier nu ook samen hun weg in aan het vinden zijn. 
Mijn lichaam is zich volledig aan het herstructureren en aan zetten naar deze nieuwe situatie. Het trillingsniveau van mijn cellen resoneerde niet langer met de trilling van deze nieuwe keus. Hoe fantastisch is het, dat je op dat soort momenten je lichaam kunt vertrouwen? En dat je weet dat precies datgene gebeurt wat nodig is? 
Je pulseert van binnen, lijkt te vibreren. Het lijkt alsof je in een soort surrealistische wereld leeft, het duizelt je letterlijk. Het is of je een beetje slaapwandelt. Je bent moe en wordt zo gedwongen om rust te nemen. Zo is je lichaam in staat om te landen en de nieuwe keus eigen te maken. Zodat je deze keus later ook lichamelijk aankunt. 
Een mooi proces!

Door de lichamelijke verandering te omarmen en je lichaam de ruimte te geven om te 'zijn' geef je jezelf de steun die je nodig hebt. En de mogelijkheid om de nieuwe situatie aan te kunnen. 
Net als de rups die gedwongen wordt rust te nemen om zichzelf daarna tot een prachtige vlinder te ontpoppen.

Heb je hulp nodig om de veranderingen in je leven te begeleiden? Of hulp nodig bij het begeleiden van dit lichamelijke proces? Neem gerust contact op. Ik help je graag!

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


Energiebron
28-8-2017
Afscheid nemen...
Vandaag heb ik afscheid genomen van een lieve vriendin. Op het fysieke vlak, dit leven, voor altijd. Ze was net zo oud als ik en heeft 2 jonge knullen en een man die ze achterlaat. 
De dood, in sommige gevallen zeer gewenst. Zeker als je niet meer kunt. In minder dan 4 weken tijd heeft het proces van ziekte en afscheid nemen plaats gevonden. Het was uiteindelijk goed! Nu heeft ze rust en vrede. 
Zittend in de aula, luisterend naar de woorden die over haar gesproken werden en omringd door vrienden, ervoer ik zoveel liefde. Ik zag haar voor me stralend in het licht. Een grote lach op haar gezicht: 'Het is goed', hoorde ik haar zeggen.
Met een grote vaas vol bloemen, liep ik met heel veel bloemendragers in een lange stoet achter de kist aan. Een bloemenzee in de zon. 
Tussen de oude prachtige bomen door, liepen we over de knisperende kiezels en later een zacht zand pad. De oude begraafplaats in het bos voelde vredig. De zon verlichtte de weg, bood troost. 
Het jongste zoontje werd tijdens de lange wandeling nog éénmaal door zijn mama gedragen, terwijl hij zittend op de kist meedeinde. Tranen roerend!
En toen we als vriendengroep omarmd bij het bij het graf stonden, viel het me ineens op dat dit het enige graf in dit hele stuk bos was, dat door de zon werd verlicht. Zo mooi!
Ze is nu in het licht. Is het licht! Altijd en overal aanwezig in het Al. En voor altijd in mijn hart. 
Een waardig afscheid!

 

Als alle emoties te veel worden, helpt het om alles wat je niet meer nodig hebt, energetisch aan het vuur te geven. Het wordt weer lichter van binnen en je innerlijke vuurtje begint weer te branden.

Overstelpt door emoties, veroorzaakt door gebeurtenissen binnen onze vriendenkring laat ik alle zwaarte nu heel bewust los. Het verandert de situatie niet, maar zorgt wel dat ik het als persoon beter kan dragen en er vervolgens weer krachtiger voor een ander kan zijn. 
Ik ben dankbaar voor dit vuurtje dat hier vanavond brandt. En voor de vriendschap die ik van zoveel kanten ervaar. Met mijn voetjes op de schoot van mijn lieve man, kijkend naar de vlammen, realiseer ik me dat liefde zo krachtig is en dat die liefde je echt door zware momenten heen helpt. 
Op momenten als deze ervaar je pas echt wat vriendschap doet en hoe je elkaar kunt helpen als je daarvoor kiest. Een knuffel, een woord, een luisterend oor en samen tranen van verdriet delen... Een wervelstorm aan emoties komt en gaat. Maar de verbondenheid van onze vriendschap is het vuur dat ervoor zorgt dat we er met elkaar doorheen komen. 
En nu ik hier, zittend onder de sterrenhemel naar de vlammen kijk, voel ik me eigenlijk heel gelukkig en dankbaar dat ik zoveel lieve mensen om me heen heb, die er tijdens een storm als deze voor me zijn.

lieve groet, 
Dory


4 augustus 2017

 

 

Hoe fijn is het, dat als je verdrietig bent en je er echt behoefte aan hebt dat er iemand voor je is om naar je te luisteren, dat je dan je app opent en onderstaande woorden van je moeder leest? 

Een lieve vriendin is ernstig ziek... Ze ligt in het ziekenhuis... Ze heeft een gezin met 2 kinderen, iets ouder dan de mijne. Zo'n heftige weg om te bewandelen. Tranen over mijn gezicht. 

En terwijl de lieve woorden van mijn moeder tot mij doordringen, gaat de telefoon... Een dierbare vriendin die mij op precies op het juiste moment belt, omdat ze voelde dat het nodig was. Dankbaar!

Zo belangrijk om op dit soort momenten mensen om je heen te hebben die om je geven. Die je knuffelen en naar je luisteren. Dat helpt je om met dit soort emoties om te gaan en om er vervolgens weer voor anderen te kunnen zijn. 

Een aantal lieve vrienden, mijn mama, mijn lieve man en kinderen hebben me vandaag echt geholpen om de kracht weer in mezelf te vinden. 

You are the sky, everything else it's just the weather!

Zo waar! En vandaag paste het veranderlijke weer vol regen, zon, weer regen, zon, windstoten en dan weer windstilte volledig bij alle emoties die ik ervoer...


30 juli 2017

 

 

Mijmerend zit ik op mijn bed. 
Bijna 8 jaar geleden werd Jelle geboren. Zeer plotseling! Na hem 30 weken en 3 dagen in mijn buik te hebben gekoesterd, kwam hij op 30 juli in Veldhoven ter wereld. Een klein brabandertje!

'S middags schreef ik nog in mijn zwangerschapsdagboek: 'Je groeit vandaag volgens mij heel hard, want ik heb flinke groeipijn'. Toen nog niet wetende dat dit eigenlijk startende weeën waren. Hoe bizar was het om enkele uren later onder politie-escorte op volle snelheid in een ambulance van het ziekenhuis in Enschede naar Veldhoven te worden gereden; het enige ziekenhuis waar ze zulke kleine babietjes konden begeleiden en dat nog plaats had. 
Ik had tijdens de rit al 10 cm ontsluiting en er werd me door de broeders echt op het hart gedrukt, ondanks de persdrang niet te gaan persen. 'Als het kindje in de ambulance geboren wordt, heeft het geen schijn van kans, daar is het te klein voor', werd me op het hart gedrukt! 
Hoe dankbaar was ik, toen ik om 3.14 uur mijn 'o zo kleine wondertje' op mijn borst had liggen. Nooit in mijn leven had ik iets mooiers gezien. Zo'n klein mannetje! Zo uit mij buik en in mij gegroeid! Onbeschrijfelijk! 

En nu, 8 jaar later kan hij van de spanning niet slapen. Liggend in zijn stapelbed op de camping ligt hij te luisteren naar de geluiden van Sander en mij die buiten de tuin versieren met slingers en ballonnen. Tot 23.15 uur heeft hij wakker gelegen. 'Mama, ik kan echt niet slapen...Ik vind het zó spannend!', hoor ik hem voor de zoveelste keer roepen, terwijl ik de cadeaus inpak. Over zijn hoofdje aaiend valt hij uiteindelijk in slaap, luisterend naar zijn slaapliedje. Mijn kleine, al zo grote mannetje 

Super dankbaar zit ik hier nu in kleermakerszit op mijn bed! Zoveel herinneringen in mijn hoofd.
'Ik weet al wat ik wil trakteren, mama! Een cupcake met een blauwe zee erop en een dolfijn die uit het water springt en dan een bal wegtikt met zijn neus!'. Hij wist ook al precies dat de bal een druif moest zijn... Hoe verzint hij het! Samen met Sander heeft hij zich in de laatste week van school uitgeleefd met een super leuk resultaat. Mooi toch, hoe hij in die 8 jaar is uitgegroeid tot de persoon die hij nu is!

Ja, ik heb super veel zin in morgen... uhm vandaag! Maar eerst nog even slapen...

Lieve groet, 
Dory
www.energiebron-masselink.nl


29 juli 2017

 

Durf jij de storm te zijn?

Kiezen voor jezelf... Kiezen voor wat jij echt wilt in je leven. Soms echt een uitdaging! Zeker als je weet dat het gene dat je beslist een wervelstorm aan gevolgen in gang zet.
Elke keuze die je maakt groot en klein, veroorzaakt zo`n stroming. Jouw beslissing beïnvloed niet alleen jou, maar alle mensen om je heen die maar enigszins met jou verbonden zijn. Om in die wetenschap toch te kiezen voor wat voor jou echt het goede is, vraagt om kracht. En vertrouwen.

Vanmorgen hoorde ik een heel inspirerende live-stream van Merlijn Wolsink over 'het zijn van de storm'. Het raakte me diep. De dingen waar ik nu mee bezig ben, gaan zoveel invloed hebben op zoveel mensen. Het volgen van mijn levensdroom...

Wat is mijn droom: Een woon,- en werkplek in de natuur waar ik samen met mijn gezin in harmonie kan leven. Een plek waar ik mensen kan helpen om tot zichzelf te komen. Waar mensen geïnspireerd worden om één met henzelf te zijn. Een plek waar mensen kunnen overnachten na een verdiepende cursus en waar ze samen met een groep gelijkgestemden zichzelf kunnen ontplooien. Ik heb een mooie workshopruimte en praktijk, waar ik mijn cursussen en behandelingen aanbied. Er is wellness en een vuurplaats om `s avonds rond een kampvuur te mijmeren.

Ik zie deze plek voor me. Voel het van binnen. En ervaar de superenergie die rondom deze droom hangt. Samen met Sander (mijn man) ben ik bezig om deze droom te verwezenlijken. Ik voel de storm die deze keus teweeg brengt. De verandering die noodzakelijk is. Super mooi hoe het werkt. En ja, er zullen veel mensen door deze droom worden beïnvloed. Wat voor mogelijkheden en creaties mogen hieruit ontstaan?

De storm! Durf jij die te zijn? Kies voor jezelf en je dromen. Uiteindelijk zorg je dan ook het best voor je omgeving en de mensen om je heen. Jij hebt jou dromen immers niet voor niets. 'Iets' zorgt ervoor dat deze missie door jou heen wil ontstaan. Dat 'iets' mag je vertrouwen. Zo zorg je uiteindelijk het best voor jezelf, maar ook voor iedereen om je heen.

Lieve groet, 
Dory
www.energiebron-masselink.nl


7 juli 2017

 

 Vind jij jezelf waardevol genoeg om in te investeren?

Hoe vaak heb je dat leuke jurkje laten hangen, omdat je het te duur vond? Hoe vaak heb jij iets niet gedaan, waarvan alles in je lichaam zei dat dit echt het goede was? Lekker uit eten gaan, jezelf verwennen met een bos bloemen, een sauna bezoek of een heerlijke behandeling voor jezelf! Hoe vaak heb je geld als excuus gebruikt om niet te doen wat je echt wil?

En was geld dan wel echt de reden om het niet te doen? Of is er eigenlijk diep van binnen een stemmetje dat zegt dat jij het eigenlijk zonde vindt om geld aan jezelf uit te geven?

Stel je voor dat het om een super lieve vriend of vriendin zou gaan? Of om je kind? Zou je de investering daar wel voor doen? Zou jij diegene adviseren om echt voor zichzelf te kiezen en dat moment van rust te pakken of die perfecte broek te kopen en te investeren in zichzelf?

Hoe waardevol vind jij jezelf echt? Wat als je jezelf behandelt alsof je degene bent van wie je het allermeest in de wereld houdt? Wat geef je die persoon dan voor advies in dit soort situaties? Kies je dan wel voor jezelf?

Een hele mooie tool die je hierbij kunt gebruiken is: 
'voelt het licht of voelt het zwaar?'
Voelt iets licht dan is het waar voor jou. Voelt het zwaar dan past het op dat moment niet bij jou. 
Zo mooi om hiernaar te luisteren en op die manier jezelf te gunnen wat je echt blij maakt. Dat zijn de dingen die je verder helpen en die je laten stralen.

Hoe mooi is het om jezelf het beste te gunnen? Kies voor wat jou blij maakt!
Een super weekend gewenst!

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


Wandelen...

Zó gezond voor je lichaam en je geest. En een goedkope manier om jezelf even helemaal te ontspannen. Bijna dagelijks maak ik alleen wandelingen in het natuurgebied achter ons huis. Heerlijk! Even tijd voor mezelf! 
En in de natuur komen de mooiste inzichten tot je. Soms in de vorm van een vlinder die net je pad kruist of een zonnestraal die precies een bloemetje langs de kant van de weg verlicht. Zo veel wil de natuur je vertellen. Je hoeft je er alleen maar voor open te stellen.

'Ga je dan helemaal alleen wandelen? Is dat niet saai?', wordt mij wel eens gevraagd. 'Hoezo alleen?', denk ik dan! Ik merk juist zo'n verbondenheid met alles om mij heen. En juist als je met jezelf bent, kun je jezelf voor de boodschappen om je heen open stellen. 
De enige vraag is of jij bereid om te luisteren naar wat de natuur je wil vertellen? Of loop je zo te piekeren dat het antwoord dat het stromende water je wil geven, zo aan je voorbij gaat. Misschien kun je door te kijken naar die waterstroom, leren om je eigen gedachten ook zo te laten stromen. Of kun je de gedachten die in de hoofd rondspoken mee geven aan het water en jezelf zo weer schoon spoelen. Zou het water je dat willen vertellen?

Zouden de licht en schaduw delen in het bos je wat kunnen vertellen over de manier waarop je naar de dingen kijkt? Zou het vlindertje dat langs je heen vliegt, willen vertellen dat je ook mag fladderen en mag genieten van het leven? Zou de buizerd die hoog boven je hoofd cirkelt jou een boodschap kunnen brengen?

Als ik wandel stromen er zoveel inzichten mijn leven binnen. Gedachtes die ik heb, zijn tijdens het wandelen een kameraad. En de natuur stuurt mij antwoorden op de meest bijzondere manieren. Het enige wat ik hoef te doen is mezelf open te stellen en de inzichten te ontvangen. En daarna kom je zo opgeruimd en vervuld van inspiratie en gevuld met energie weer thuis.

Wandel... Stel je open! Laat gedachten komen. En stel een vraag.
Wat wil je me vertellen, vlinder? Wat mag ik van jou leren, buizerd daar hoog in de lucht? Lieve waterstroom, wat wil jij me zeggen?

Heerlijk toch om te kiezen voor dit moment voor jezelf, één met de natuur!
Hoezo, saai om alleen te wandelen? Hihi!

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


Morgen begint de maand juli! De maand die voor mij een speciale betekenis heeft. Ik heb 3 juli-mannen in mijn leven. Allebei mijn kindjes en Sander, mijn man zijn in juli geboren. Aanstaande zondag is Twan mijn jongste zoontje jarig. Zo trots is hij dat hij bijna 6 wordt. 6 jaar! Dit besef ontroert mij zo!

Wat laat mij stralen? Zoveel mooie momenten. In hun uniekheid niet te vergelijken. Maar nu juli aan mijn voeten ligt, merk ik dat ik super ga stralen door de herinneringen aan de gekoesterde minuten, uren en dagen die ik samen met mijn 2 mannetjes in mijn buik heb mogen beleven. Bij de een was dit bijna 8 jaar geleden en bij de ander nu bijna 6 jaar geleden.

Mijn dikke buik en de twee lieve mannetjes die ooit zó met mijn lichaam verstrengeld waren. Alles wat ik deed, beleefde ik zo bewust samen met mijn kleine wondertjes. Ik praatte tegen ze, koesterde ze en speelde iedere avond hun muziek-knuffeltje voor ze af, terwijl de knuffel op mijn steeds dikker wordende buik lag. Wat een kostbare herinneringen! Zo bijzonder om te mogen beleven.

Vooral het feit dat het voor mij allemaal niet van zelf sprekend was dat er in mijn buik zo`n klein wezentje mocht groeien, maakt dat je het gehele proces extra intens beleefd. 
Twee maal heb ik een miskraam gehad. Intense pijn, verdriet en zoveel onbeschrijfelijke emoties die je als mens dan te verduren krijgt. Pas als je zoiets doorleeft, besef je de intensiteit van de ervaring van een miskraam. 
Dat het na twee keer dan toch eindelijk zo ver mocht komen dat er echt een babietje in mijn buik begon te groeien was zo`n geschenk!

Als ik denk aan mijn kleine mannetjes. Net geboren, drinkend aan de borst en ze daarna dicht tegen me aan koesterend, lopen de tranen over mijn wangen van geluk. Stralend, vol energie kijk ik terug naar deze onderstaande foto. Echt een moment om te koesteren.

Stralend van geluk als ik dus denk aan mijn juli-ma(a)n(n)(d)en...hihi! 
Wat laat jullie stralen? Ik ben benieuwd om erover te lezen. 
Een stralend weekend gewenst!

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


Geweldig toch, hoe onbevangen een kind naar de wereld kijkt en jou zo weer helpt om nieuwe inzichten te verkrijgen! 
Vandaag mocht ik een 9 jarige jongen een Bars-behandeling geven. Hij is al vaker bij mij geweest en geeft inmiddels heel goed bij zijn ouders aan wanneer hij weer een behandeling nodig heeft: 'Als mijn hoofd van binnen niet meer rustig is'. 
Tijdens de behandeling kletst hij enthousiast. Hij vertelt, vraagt, observeert en geniet. 'Ik voel kriebels zo van mijn voeten naar mijn hoofd gaan... Dat is zo fijn!' En ineens tussen alle verhalen door zegt hij: 'Hé, daar is jouw logo!'
'Waar?', vraag ik. 'Daar op die gele kaarsenhouder'. 
Hoe bizar! Vele jaren lang heb ik dit standaardje al op mijn behandelkamer staan. Al ver voordat ik mijn logo voor Energiebron verzon. En nooit eerder heb ik opgemerkt dat het symbool dat ik boven de 'i' gebruik, exact het zelfde is als het symbool in de zon die op mijn waxinehoudertje te zien is. De zon, een super Energiebron, met dat symbool erin! Hoe bijzonder is dat? Dankjewel lieve... voor dit mooie inzicht! 
Met stralende ogen en 'weer licht in zijn hoofd', zoals hij het zelf zo mooi verwoordde, klom hij van de behandeltafel. 
'Ik kan toch wel een paar van die kaartjes meenemen om op school neer te leggen', zei hij toen hij mijn visitekaartjes zag liggen. 'Dan weten andere kinderen ook dat jij er bent om ze te helpen'. 
Hoe mooi is dat? Mond op mond reclame, de beste reclame die er is. 
Dankbaar voor deze ontmoeting vandaag, zwaaide ik hem en zijn vader uit, in de wetenschap dat hij zelf weer aan de bel zal trekken bij zijn ouders als het weer nodig is.

Lieve groet, 
Dory
www.energiebron-masselink.nl


Heb jij behoefte om even tijd voor jezelf in te plannen en te genieten van een heerlijke behandeling? Dat kan!

Wat kun je verwachten? Je hoofd leeg maken, ontspannen, genieten van rust, ruimte creëren in jezelf om jezelf te helen en nog zoveel meer. En dit alles moeiteloos. Je hoeft slechts te liggen, te ontvangen en te genieten. Hoe fijn is dat? 
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je met mij contact opnemen. Je bent van harte welkom!

Lieve groet, 
Dory
www.energiebron-masselink.nl


Energiebron

 

Mooi op tijd!

'Het is dinsdag staking op school! Niet vergeten hoor, Door!', zei mijn zusje afgelopen weekend tegen mij, toen we tijdens Vaderdag lekker door dedierentuin van Amersfoort liepen. 
Oja! Dat stond inderdaad in de informatiemail die ik van school heb ontvangen, dacht ik nog. Dus toen ik vanmorgen heerlijk een uurtje later dan normaal op stond, was ik super trots op mezelf dat ik dit niet was vergeten. Zeker toen ik tijdens ons ontbijtje een aantal kinderen en ouders voor ons raam langs zag lopen.
Mijn zusje zit ook in het onderwijs, dus op mijn reactie: 'O dat is fijn! Dan kunnen we lekker wat langer slapen', reageerde ze geschokt. 'Nee Door! Je moet het niet fijn vinden, maar je moet boze brieven schrijven naar de regering en klagen hoe erg het is dat de kinderen een heel uur school missen.' 
Als je erover nadenkt is het toch bijzonder dat ze maar een uur gaan staken. Als de leraren de scholen twee of drie dagen dicht zouden doen, zou de samenleving zodanig ontwricht zijn, dat de overheid echt drastische maatregelen zou moeten gaan nemen. Want stel je voor... Kinderen ineens thuis. Geen oppas/opvang voor de kinderen tijdens die dagen. Het werk wacht. Grote stress door heel Nederland zou er ontstaan. Reken maar dat er dan actie zou worden ondernomen. Pas dan zou men zich realiseren hoe dankbaar wij als ouders niet alleen zijn dat we dagelijks een geweldige leerzame en liefdevolle omgeving voor onze kinderen hebben waar ze naar toe kunnen, maar ook dat wij anders niet naar ons werk toe kunnen zonder oppas te regelen en te betalen. Wat zou er dan van de werkende samenleving overblijven? Hihi!
Maar goed, om je eerlijk te zeggen vond ik dat uurtje uitslapen heerlijk! Toen ik echter meer en meer kinderen langs zag komen, begon ik toch te twijfelen. Zou ik het mis hebben? Zouden ze toch gewoon half 9 op school moeten zijn? Ojee!!
Ik kreeg zo de slappe lach, toen ik erachter kwam dat ik een week te vroeg was! Pas volgende week is de staking op school. Hoe bizar!
Op dit soort momenten realiseer ik me extra hoe heerlijk het is om de lol van de dingen die gebeuren in te zien. Sinds ik Bars heb gedaan, kan ik zo lachen om mijn eigen gekkigheden en die van anderen. Ik zie gewoon veel meer de humor van de situaties die ik zelf heb gecreëerd in. Hoe dankbaar ben ik, dat ik op dit soort momenten dan niet in de stress schiet en dat dan vervolgens weer op mijn kinderen overbreng. Ik heb ze mee laten lachen om mijn fout en ondanks hun aanvankelijke paniek heel rustig duidelijk gemaakt dat fouten maken niet erg is. Wat voor mooiere les kun je je kinderen meegeven? Eigenlijk dus heel leerzaam zo`n staking! En het mooie is...Ik mag volgende week nog een keertje lekker uitslapen;-)

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


18 juni 2017

 

Vertrouwen...
Dat is iets wat ik zo belangrijk vind in mijn leven. Vertrouwen op jezelf en vertrouwen hebben in een ander. 
Als je samen bent met vrienden, je partner of de mensen om je heen is vertrouwen een keuze. Wil je wel vertrouwen op iemand anders? Vertrouw je jouw eigen gevoel wel? Durf je jezelf wel over te geven aan een ander?

In de relaties met de mensen om mijn heen ervaar ik dat hoe meer ik vertrouw op mijn eigen waarneming, mijn eigen intuïtie, ik mezelf ook meer bewust ben van wat er in de ander omgaat. Daardoor kan ik mezelf beter openstellen voor de persoon waarmee ik op dat moment samen ben en kan ik zoveel meer uit het contact halen. De energie stroomt beter. Ik ben me beter gewaar van wat de ander uitstraalt of bedoelt te zeggen tussen de regels van de zinnen door. Ineens lijkt de afstand van mens tot mens te verkleinen en ervaar ik de verbondenheid tussen alles en iedereen. 
Het jezelf openstellen voor een ander is een keus. 
Sommige mensen passen qua energie super goed bij je en bij andere ervaar je een afstand of zelfs een weerstand. Wil je jezelf wel openstellen voor iemand die niet jou denkbeelden koestert of een houding tegenover jou heeft waar je niet van gediend bent? 
En het mooie is dat als je vertrouwt op je eigen intuïtie je ook ineens openstaat om dingen te ontvangen die anders langs je heen zouden zijn gegaan.

Vertrouwen...
Het vertrouwen hebben in een ander dan jezelf is zoiets kostbaars. Het verrijkt je leven! Natuurlijk maakt het je ook kwetsbaar, maar het geeft ook zoveel steun en kracht. Jezelf overgeven in een vriendschap is zo waardevol!
Hoe heerlijk is het om samen met een vriend/ vriendin/partner te zijn en te weten dat diegene er echt volledig voor jou is. Je kunt alles zeggen wat je wilt. Je weet immers dat de ander toch wel van je houdt. Je kunt zijn wie je echt bent en je weet dat wat je ook doet het toch wel goed zit tussen jullie.
Eigenlijk zijn er geen woorden nodig. Je ervaart soms over grote afstand wat de ander nodig heeft. Een vriendschap, liefde die afstand overbrugt. Je vertrouwt de ander volledig!
Het gene dat ik in dit soort vriendschappen echt koester is dat je weet dat de ander jou ook volledig vertrouwt. Je weet dat de waarheid zal worden gezegd, hoe moeilijk die soms ook is om te horen. Dat zijn vaak juist de inzichten die je nodig hebt om weer dichter tot jezelf te komen. Echte vrienden helpen je liefdevol om iedere keer dichter bij jezelf te komen, omdat ze met hun eerlijke visie, jou een perfecte spiegel voorhouden.

Ik ben zo dankbaar dat ik een aantal van dit soort zeer kostbare vrienden om me heen heb. Samen lachen, huilen, elkaar steunen en inzichten geven... Hoe wordt het beter dan dit?
Tijdens een heerlijk sushi diner dat ik afgelopen dinsdagavond had met een van deze bijzondere mensen, realiseerde ik mij dat onze vriendschap is als een bruisbal in mijn leven. Zodra je samen bent in gedachten, via de telefoon, social media of in het echt, zorg je er samen voor dat de energie begint te stromen, net als bruisbal die in het badwater wordt gelegd. Ineens begin je van binnen te bruisen, ontspruiten er ideeën, verhalen komen los, inzichten vullen de ruimte en alles wat je aan woorden had opgespaard stroomt naar buiten. Ruimte! Deze stroom van vertrouwen geeft zoveel kracht en energie. Als een bruisbal in het badwater :-)

Tja, elkaar volledig vertrouwen! Jezelf vertrouwen! Hoe waardevol is dat? Wie zijn de personen in jou leven die jou het gevoel geven een bruisbal te zijn? Hoe vaak laat je hun weten hoe dankbaar je bent voor hun vertrouwen in jou? Ben je jezelf bewust van de waarde van deze vriendschappen? En realiseer je jezelf wel hoe fijn het is dat je altijd op jouw eigen intuïtie kunt vertrouwen?

Heb jij hulp nodig om je meer bewust te worden van jou eigen intuïtie? Wil jij je ook steeds makkelijker overgeven aan het vertrouwen in jezelf of anderen?
Graag help ik je hierbij met behulp van een moeiteloos proces dat Bars heet. Heerlijk liggen en tijd voor jezelf, terwijl je lichaam moeiteloos opgebouwde lading loslaat, zodat je jezelf meer en meer kunt overgeven aan vertrouwen. Op mijn website kun je hier meer overlezen. Of neem contact met mij op voor meer informatie!

Lieve groet,
Dory

 


15 mei 2017

 

Maatje 44! So what!

Dat ik dit durf te schrijven is zo`n overwinning op mezelf! Al sinds mijn vroege jeugd heb ik grote voeten. En ik heb mezelf daar een groot deel van mijn leven voor geschaamd. Nooit waren de schoenen die ik echt leuk vond er in mijn maat. En mijn grote angst als jonge meid was dat ik later op legerboots moest trouwen...!

Als ik samen met mijn moeder op schoenenjacht moest (dat was toen echt een moeten) zag ik al zo tegen de reacties van de verkopers op. 'Goh, al zo jong maat 42, dat zie je niet vaak..!' Een hand om mijn hart van schaamte. Tijdens het passen trok ik vaak extra mijn tenen in, zodat ik toch die leuke schoenen aankon die er toentertijd echt nog niet in mijn maat waren. Wat een spijt had ik daar de maanden daarna van!

Mijn voeten...zo vaak door mezelf weggecijferd. Ze mochten er zo vaak niet zijn. Ik heb inmiddels heel veel helingsprocessen op dit thema gelopen. Zoveel vrijheid en vreugde heeft me dat gegeven. En nu ben ik gewoon zo dankbaar dat ik mijn voeten de ruimte geef die ze verdienen. Jippie! Nog meer contact met Moeder Aarde!

Inmiddels heeft de schoenenindustrie ook door dat het zo echt niet langer kon. In steeds meer winkels zie je grote maten voor dames. En winkels als Schuurman word ik zo gelukkig van! Als meisje of volwassen vrouw met grote voet kan je daar gewoon super leuke schoenen vinden. En het mooiste vind ik, dat de verkoopster tijdens het passen gewoon zegt: 'O past 43 niet? Goed dan haal ik even een maatje 44 voor je!'. Maatje, hihi!

Hoe vaak maak jij jezelf kleiner als je werkelijk bent?
Hoe vaak maak jij jezelf of je lichaam fout?
Hoe vaak heb jij jezelf weg gecijferd en jezelf niet laten zien als degene die je eigenlijk bent?

Geef jezelf de vrijheid en de ruimte om 'gewoon' jezelf te Zijn. Je bent uniek op een manier die precies goed is. Laat jezelf zien. Straal! Geniet van het leven! En durf met je volledige omvang jouw eigen leven rijker te maken!

En mijn nieuwe zomerschoenen... Die ga ik met zóveel plezier en dansende tenen dragen. Zelfs glittertjes, hihi! Wie had dat, toen ik als kleine Dory naar de schoenenwinkel ging, ooit gedacht :-)

Lieve groet,
Dory
www.energiebron-masselink.nl


11 mei 2017

 

 

Lieve mensen,

 

Ik ben weer terug na onze vakantie naar Mallorca! Na deze 11-daagse heerlijke reis viel het mij dit keer zwaar om weer in de dagelijkse realiteit van alle huishoudtaken, schoolgaande kinderen en het sport-geregel te stappen. 

 

Eén met de bron... Dat heb ik zo ervaren tijdens mijn reis. De elementen leken ons welkom te heten en het land omarmde ons. Wat een energie heb ik daar mogen ervaren! En het Samen-Zijn met mijn gezinnetje was zo kostbaar deze vakantie!

 

Natuurlijk weet ik dat ik overal en altijd één kan zijn met de bron! Ook tijdens mijn dagelijkse leven. En ook hier heb ik mijn gezin om me heen en kan ik van ze genieten. Het is alleen de kunst om tijdens de 'hectiek' van alle dag daar bij stil te staan. Gelukkig lukt het me steeds meer om 'Bewust te Zijn'.

 

Maar pas gisteravond tijdens een behandeling die ik mocht geven, kijkend naar de volle maan aan de hemel, ervoer ik weer rust in mijn 'Zijn' hier. Hoe bijzonder is het toch telkens weer om een behandeling te mogen geven. Het vervult mij van dankbaarheid. En gister hielp het mij echt om weer te landen in het Eibergse-land.

 

Welk Bewust-Zijn kies jij elke dag?

 

Lieve groet,

Dory


20 april 2017

 

Vaak hoor ik de vraag : 'Is dat niet heel zweverig die Reiki of Bars?'.

Hoeveel lading ligt er op het woord zweverig? Interessant toch, hoe mensen handelingen, ervaringen en situaties willen labelen!

Mijn antwoord is vaak: 'Het is juist iets heel aards. Energie is immers de basis van al het leven op aarde!'

We zijn allemaal uit energie opgebouwd. En wat je met een Reiki of Bars behandeling doet is de energie in jezelf weer laten stromen en opgeslagen blokkades opruimen. Totaal niet zweverig. Je voelt je direct anders. Meer verbonden met jezelf. Er ontstaat ruimte!

 

Hoe zou het zijn om zonder oordeel een behandeling te ervaren? Als je benieuwd bent... Je bent van harte welkom! 


7 april 2017

 

'Voelt het licht? Of voelt het zwaar?'

 

Dit is een mooie tool om je weekend mee in te nemen. 

 

Bij elke keus kun je deze magische vraag stellen.

Voelt iets licht...? Dan betekent het dat je hele wezen 'ja' zegt! Voelt iets zwaar...? Dan vertelt jouw onderbewustzijn jou dat dit niet de juiste keus is voor dit moment. 

 

Durf naar je gevoel te luisteren. Dit is jouw interne kompas. Vertrouw erop!

 

Hoe mooi is het dat we allemaal dit gereedschap altijd voor handen hebben? De meesten onder ons hebben zichzelf alleen afgeleerd ernaar te luisteren. Of durven niet te vertrouwen op wat ons gevoel ons wil vertellen. 

 

We laten ons leiden door angst. Misschien vindt een ander het wel raar wat jij doet. Hoor je er nog wel bij als jij je ware zelf laat spreken en de keus maakt om te zeggen wat jij echt denkt? Wat als iemand anders jouw kleding keus raar vindt? Of jou ziet praten met iemand die buiten de groep valt?

 

Keuzes maken we vaak met zoveel overwegingen. Maar maken ze jou echt gelukkig?

 

Sommige keuzes blijven in je hoofd malen. Je durft je echte gevoel niet te laten spreken. Maar toch... diep van binnen voel je dat als je deze stap zou durven zetten, deze keus zou durven te volgen, je jezelf ineens de kans zou geven om van binnen te dansen. Je voelt de vrijheid, de vreugde en de ruimte die het binnen in je geeft. 

 

Durf te kiezen! Jouw geluk is echt slechts een keus van jou verwijderd. 

 

Gebruik deze magische tool. Luister naar je intuitie en maak er een magisch weekend/ leven van!

 

Lieve groet,

 

Dory

 

 


30 maart 2017

 

Toen ik vanmorgen in mijn tuin liep, zag ik dit mooie plaatje... Een broedende merel!

Geniet van de lente, lieve mensen!

 


28 maart 2017

 

Een aantal simpele stappen om dagelijks meer rust te ervaren…

 

Ademhaling! Het lijkt zo makkelijk! De basis van ons leven. Een noodzaak! En indien bewust gebruikt een fantastische manier om jou te helpen ontspannen. Toch is het niet zo vanzelfsprekend dat we ons van onze adem bewust zijn.


Een van de dingen die ik als fysiotherapeute dagelijks waarnam, is dat mensen bij spanning ‘verkeerd’ gaan ademen. De ademhaling wordt oppervlakkiger, vindt vooral nog in het borstgebied plaats en gaat vaak te snel. De spanning maakt ook dat ze te veel in hun ‘denken’/hoofd blijven zitten en dit versterkt de onrust lichamelijk nog meer.

 

Ik heb een aantal simpele technieken voor je om binnen een paar minuten meer rust van binnen te krijgen. Het zijn een aantal stappen die je gemakkelijk tijdens je dagelijkse bezigheden toe kunt passen.

 

·         Weg uit het hoofd:

1.       Ga heel bewust met je aandacht naar je voeten. Hierdoor ga je even weg uit je hoofd, weg van het denken

2.       Beweeg je voeten en je tenen rustig (kan gewoon in je schoenen)

3.       Zijn je voeten warm/koud?

4.       Voel de grond onder je voeten

5.       Plaats ze in een fijne houding/ stand

 

·        Hoe is het nu?

1.       Voel hoe je zit/staat.

2.       Voel hoe je ademhaling nu is

3.       Voel je borst bewegen

4.       Waar beweegt je nog meer als je in/uit ademt?

5.       Gaat je adem snel/ langzaam?

6.       Voel je jouw voeten nog?

 

·         Ademhaling rustiger maken:

1.       Leg je handen op je buik

2.       Adem in door je neus, naar je handen toe

3.       Blijf je voeten voelen

4.       Adem uit, door je mond

5.       Blijf je voeten voelen

6.       Doe dit 3 keer heel bewust

7.       Adem nu 4 tellen in naar je buik en 6 tellen uit

8.       Blijf je voeten voelen

9.       Doe ook dit 3 keer heel bewust

 

·         Ervaar hoe het nu is:

1.       Hoe voel je jezelf nu?

2.       Maak de keus bewust om je voeten te blijven voelen

3.       Maak de keus bewust naar je buik te blijven ademen

 

·         Ga weer verder met je dagelijkse dingen

Je zult direct meer rust ervaren. Blijf je gedurende de rest van de dag zo veel mogelijk bewust van je voeten en adem steeds bewust richting je buik.

 

Merk je dat zich een stress-situatie voordoet…  doorloop dan bewust bovenstaande stappen. Als je dit regelmatig doet, zal je merken dat dit in enkele minuten kan. En het mooie is, niemand hoeft het te merken. Het is jouw interne houvast. Jouw proces om je leven met meer rust te vullen. Jouw manier om even de hectiek van de dag te ontvluchten, zodat je daarna weer meer vanuit jezelf en niet vanuit stress kunt handelen.

 

Je ademhaling is een fantastisch gereedschap dat je heel bewust kunt inzetten! Gebruik het!

 

Heb je hier hulp bij nodig, dan help ik je graag!

 

Lieve groet,

 

Dory

 


22-3-2017

 


17 maart 2017

 

Lieve mensen, 
Het loslaten van controle... Een uitdaging!
Iedere dag vol vertrouwen omarmen wat er op je pad komt. Durf jezelf over te geven aan je diepste gevoel. Aan de signalen die je op je weg tegenkomt. Vertrouw! Alleen dan kan er magie ontstaan. De magie van jouw eigen schepping!
Heb jij hulp nodig bij het loslaten van controle? Hulp nodig bij het durven overgeven aan jezelf? 
Graag help ik je hierbij en verwelkom ik je binnenkort in mijn praktijk 'Energiebron'.
Lieve groet,
Dory

10 maart 2017

 

Lente! Een nieuw begin! De zon straalt en geeft alles weer een nieuwe glans. De vogels vliegen af en aan met takken om hun nestjes op te bouwen. Zonder twijfel starten ze met dit nieuwe begin.

 

Wat is het toch, dat wij mensen zoveel moeite hebben om ons over te geven aan iets nieuws? Te vertrouwen op de kracht die in ons zit? Waarom kunnen wij zo moeilijk kiezen om nieuwe stap te zetten, terwijl je diep van binnen voelt dat dit het goede is.

 

Je zal een vogel niet weken lang zien twijfelen of dit de goede boom is voor hem. Hij ziet de boom. Is zich gewaar van zijn innerlijke behoefte en kiest.

 

Hoe zou dat voor jou zijn? Direct te vertrouwen op wat je binnen in je voelt. Hoe zou het zijn om direct vanuit je eigen wezen te handelen. En je keuzes niet wekenlang af te wegen.

 

Wij zijn zo bang om fouten te maken. Bang om naar ons innerlijke stemmetje te luisteren. Wij zijn ons zo bewust van wat anderen van ons vinden. Zo bang afgewezen te worden. Zouden de mensen om je heen de nieuwe stap wel begrijpen?

 

Heb jij een vogel wel eens uren lang zien overleggen met de vogel naast hem of het takje dat hij voor zijn nest wil meenemen wel het goede takje is? Of dat hij misschien toch beter de tak ernaast kan nemen?

 

Het grappige is dat je het in het geval van de vogel lachwekkend vindt. Maar zodra je dit op jezelf betrekt, wordt het ineens een heel ander verhaal…

 

Durf te kiezen!

 

Een nieuwe stap kan jezelf zo veel moois brengen. Mits je de keus die je maakt volledig in overeenstemming met je diepe zelf maakt.

 

Voelt iets licht van binnen? Dan is dit voor jou het juiste. Voelt iets zwaar van binnen? Dan laat jij jezelf heel mooi weten dat deze keus voor nu niet het goede is. Vertrouw op jezelf! Je weet het heel goed. Als je maar bereid bent om je eigen waarneming te vertrouwen.

 

Heb je hulp nodig om makkelijker keuzes te maken? Ik help je er graag bij! 

 

Geniet van je keuzes! Jouw nieuwe begin! Omarm de lente in zijn volle glorie!

 

Lieve groet,

 

 

Dory Masselink


8 maart 2017