Wie ben ik?

 

Ik ben Dory :-)

Mijn passie is om jou op een ontspannen, open en lichte manier te helpen om steeds meer één te worden met jezelf!

Ik begeleid je op een holistische wijze op je weg naar meer rust, ontspanning, Bewust-Zijn, vreugde én ruimte in jezelf!

Steeds meer Jij!

Wie is Dory?

 

Ik ben de eigenaar van Praktijk Energiebron. Na jaren lange ervaring als fysiotherapeut en heb ik mezelf doorontwikkeld en ik ben nu werkzaam als o.a.Ontspanningstherapeut, Energetische behandelaar, Masseur en Bewustzijnscoach.

 

Ik ben getrouwd met Sander Masselink en moeder van 2 kinderen, Jelle (2009) en Twan (2011). 

 

Ik ben een open mens. Iemand die jou ziet!

Iemand die de tijd neemt om jou te helpen.

Iemand die luistert en merkt wat in het moment goed is om te doen.

Ik ben intuïtief ingesteld, maar sta met beiden voeten stevig op de grond! 

Ik begeleid jou op een holistische wijze; zie jou en je lichaam als een geheel :-)

En mijn allermooiste droom is om jou te helpen om steeds meer één te zijn met jezelf!

 

Voorgeschiedenis

Ik ben 24 mei 1977 geboren.

Ik ben samen met mijn zusje opgegroeid in een liefdevol gezin in Rotterdam, Ridderkerk en later Amersfoort.

 

Toen ik ging samenwonen met Sander ben ik naar Eibergen in het oosten van het land verhuisd. Daar woonden we 11 jaar lang met veel plezier. Dit is tevens de plek waar Energiebron twee jaar lang heeft mogen opbloeien tot de stralende praktijk die het inmiddels is.

 

Op 11 oktober 2018 zijn we naar Drenthe verhuisd, Barger-Compascuum. Alwaar we ons droomhuis hebben gekocht en waar ik op 3 juni 2019 de deuren opende van mijn praktijk!

 

Mijn praktijk is een fijne, ruime plek met een schitterend wijds uitzicht over de landerijen :-)

Echt een plek waar je tot jezelf kunt komen.

 


Mijn persoonlijke weg...

In 2001 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en jaren lang (tot 2014) heb ik als fysiotherapeut gewerkt.

 

Daarnaast ben ik op 21 jarige leeftijd (1998) met Reiki gestart. Dit heeft mijn leven echt verrijkt.

In eerste plaats is het geweldig om ten alle tijden jezelf te kunnen helpen als het nodig is. Het heeft mij heel veel zelf-inzicht gebracht en mijn leven verdiept. Daarnaast is Reiki een super waardevolle tool om anderen mee te helpen bij pijn, stress of andere dingen op hun pad.

Maar ook in noodsituaties ben ik al zo vaak zo dankbaar geweest dat ik mijn handen altijd bij me heb; als een van mijn kinderen valt tijdens het spelen kan ik met Reiki altijd direct wat doen.

 

In 2005 heb ik mijn Masterschap in Reiki (via het Usui systeem van natuurlijke heling) behaald. Mooi om naast mijn werk als fysiotherapeut, op een heel ander niveau met mensen bezig te zijn. Het geven van cursussen is iedere keer weer een unieke ervaring. Samen doorleef je een heel mooi en bijzonder proces. Elke cursist voegt zijn of haar eigen energie toe aan de beleving. En het is voor mij iedere keer weer een onbeschrijfelijk gevoel om tijdens deze cursussen één te zijn met de bron. 

 

Na de geboorte van mijn eerste kind was het moeilijk om de cursussen en reiki-behandelingen te combineren met mijn werk als fysiotherapeut én de zorg voor mijn kleine mannetje. Daarom heb ik mijn werk binnen Praktijk Energiebron op dat moment tijdelijk stop gezet. Toen mijn tweede zoontje geboren is, ben ik ook bewust gestopt met mijn werk als fysiotherapeut.

 

Als thuis zijnde moeder heb ik met volle teugen kunnen genieten van mijn twee kleine, nu al zo grote mannetjes. Maar toen ook Twan naar school ging, ervoer ik weer de vrijheid om mijn werk binnen Praktijk Energiebron te hervatten.

Dit past nu meer bij mij dan het fysiotherapeut zijn. Op energetisch niveau en bewustzijnsniveau kan ik mensen nu begeleiden en helpen tijdens hun weg naar heling en zelfontplooiing. Wat is er mooier dan dat?

 

Inmiddels ben ik ook Access Consciousness Bars practitioner (2015)  en Access Consciousness Bars Facilitator (2017) .

 

Access Bars™ heeft mij veel gebracht. Het heeft mijn oude overtuigingen losgeweekt en het mogelijk gemaakt om zo veel meer uit mezelf te halen.

Ik voel me echt een ander mens, zoveel meer Dory, sinds ik met Access Bars ben gestart; vrolijker, energieker, lichter van binnen, met het gevoel dat oude ballast meer en meer verdwijnt. 

Daarnaast volg ik binnen Access Consciousness telkens verschillende cursussen gericht op bewustzijn. 

 

Steeds meer bewust-Zijn :-) en meer en meer mezelf! Dat is waar ik anderen ook bij wil begeleiden!

 

De stap naar Bewustzijnscoach heb ik begin 2018 gezet. Ik begeleid mijn cliënten eigenlijk al vele jaren op hun pad naar meer bewustzijn. Pas onlangs heb ik hier een Bewustzijnstraject aan gekoppeld om de mensen nog beter te kunnen begeleiden. Ik combineer de verschillende technieken die ik ken om mijn coachingscliënten in hun eigen 'weten' te plaatsen.  

 

Toen we in oktober 2018 vanuit Eibergen naar Barger-Compascuum zijn verhuisd, werd een langgekoesterde droom werkelijkheid; mijn eigen ruime praktijkruimte benedenvloers met eigen ingang gelegen op een super mooie, rustige lokatie.

 

Zó dankbaar om nu met uitzicht over de weilanden mijn cliënten te mogen behandelen. Een droom is werkelijkheid geworden😀

Opleidingen

 • 1998: Reiki 1 
 • 2001: Afgestudeerd als fysiotherapeut op de Hogeschool Van Utrecht
 • 2004: Reiki 2
 • 2005: Reiki-Master
 • 2015: Access Consciousness Bars Practitioner 1 bij Caro Joy
 • 2017: Access Consciousness Bars Practitioner 2 bij Merlijn Wolsink   en Renée Brillemans
 • 2017: Access Consciousness Bars Practitioner 3 bij Petra Siemers     en Anton Klijnsma
 • 2017: Access Consciousness Bars Facilitator
 • 2017: Access Consciousness Foundation bij Merlijn Wolsink
 • 2019: Body Class bij Anthony Mattis 
 • 2020: Bodyclass bij Yasodhara Romero Fernandes

NB: Daarnaast heb ik tijdens mijn werkzame periode als fysiotherapeut vele opleidingen en cursussen gevolgd.

 

 


Ervaring

Sinds 1998 heb ik met de universele energie mogen werken (met kinderen en volwassenen). Iedere behandeling, praktijksituatie en cursus was een op zich zelf staande unieke ervaring, die van mij telkens weer een completere therapeut heeft gemaakt. 

 

Mijn werk als fysiotherapeut heeft mij op een ander gebied onderlegd. Therapeutische massage, ontspanningstherapie, ademhalingstherapie en lichaamsbewustwording heb ik 13 jaar lang in de praktijk mogen toepassen.

 

Deze gecombineerde kennis en ervaring gebruik ik samen met mijn intuïtie tijdens mijn behandelingen. 

 


Hoe ga ik te werk?

Tijdens mijn behandelingen ga ik op een holistische manier te werk. Dat betekent dat ik naar jou als geheel kijk. Lichaam en geest werken samen.  

 

Ik werk o.a. met:

 • Access Bars
 • Reiki
 • Bodyprocessen
 • Geleide meditatie
 • Visualisatie
 • Ademhalingtherapie
 • Ontspanningstherapie
 • Lichaamsbewustwordingstraining
 • Therapeutische ontspanningsmassage
 • (Bewustzijn-) Coaching
 • Access Tools
 • Bewustzijn

 

Iedere keer weer, zal ik intuïtief een volledig op jou behoefte afgestemde behandeling aanbieden. 

Ook bied ik behandeltrajecten aan waarin we samen heel gericht aan een specifieke hulpvraag werken.                            

(Lees hier meer over onder het kopje 'werkwijze')

 

Samen werken aan JOU! Dat zie ik als een uitdaging en hier ga ik volledig voor!

 


Wat hoop ik?

 

Ik hoop je binnenkort welkom te heten bij praktijk Energiebron en je in alle openheid te leren kennen tijdens een behandeling of een cursus!

 

Tot gauw :-)
Blog: Waarom ik het fysiotherapeut zijn, heb verwisseld voor Praktijk Energiebron

Energiebron
22-1-2019

Dory, jij bent toch ook fysiotherapeut? Vroeg laatst iemand mij. 'Ja, dat klopt!'
'Doe je dat nu ook nog?' 
'Ja, eigenlijk wel! Alleen onder een andere noemer, maar ik ben nog steeds dezelfde therapeut met dezelfde kundigheid en met inmiddels zelfs nog veel meer tools/hulpmiddelen in mijn rugzakje! Het mooie is alleen dat ik nu niet meer binnen de lijnen van de fysiotherapie hoef te kleuren! Waardoor en zoveel meer mogelijk is😃!'

Als fysiotherapeut heb ik altijd een affiniteit gehad met ontspanningstherapie. Als mijn collega's niet meer wisten wat ze met chronische (pijn-)patiënten aanmoesten, stuurden ze deze naar mij toe. 
Heerlijk vond ik het om met deze mensen aan de slag te gaan en een manier, een ingang te vinden om bij elke individuele patiënt een verandering in gang te zetten. Intuïtief voelde ik precies aan waar en hoe ik elk verschillend mens kon raken. Ja, dat is echt mijn passie; mensen helpen om weer 'Eén met hunzelf' te worden.

Ontspanning door oefeningen en massage? Hoe werkt dat dan? 
Niet alleen geeft ontspanningsmassage of ontspanningstherapie rust en natuurlijk ontspanning😉 Ook geeft het pijndemping. Als je ontspant komt er een stofje los in de hersenen dat helpt om pijnpatronen te doorbreken. Heling kan hierdoor makkelijker plaatsvinden.
Ook helpt ontspannen bij het vergroten van je lichaamsbewustwording. Je merkt bijv. makkelijker wanneer je met opgetrokken schouders zit, fietst of achter de computer zit. 
En het belangrijkste neveneffect: je komt weer in contact met jezelf en je innerlijke blijheid, want tijdens het ontspannen komt er een blijheidstofje vrij dat hierbij helpt mooi toch?!

Een van de krachtigste dingen die ik naast alle bovengenoemde dingen altijd merkte, was dat er tijdens een ontspanningstraject verhalen los kwamen, die soms al heel lang verstopt lagen. 
Situaties, emoties en ervaringen uit het verleden die de spanning altijd vergroot hebben of die klachten onbewust in stand houden, kunnen soms eindelijk los worden gelaten door er samen over te praten. Fysiek verlaat de spanning het lichaam, dus kan het ook emotioneel los worden gelaten. Er komt ruimte voor verandering en heling! 
Dit coachingstraject vond ik altijd zo mooi om te mogen doen. Samen een band creëren en van hieruit samen stappen zetten naar steeds meer 'Eén met jezelf'!

Toen ik in 2001 als fysiotherapeut begon, hadden bijna alle chronische cliënten onbeperkt fysiotherapie in hun pakket. Je kon dan ook op je gemak met de mensen aan de gang om ze op hun weg te begeleiden. Er was tijd om elkaar te leren kennen en samen de diepte in te gaan. Hierdoor maakten de cliënten hele mooie stappen. Meer ontspanning, minder pijn en soms geen pijn meer. En zelfs mensen die voor het eerst in zeer lange tijd weer blijheid konden voelen. 
Dankbaar ben ik voor alle veranderingen die ik samen met deze cliënten heb mogen bereiken.

Toen de vergoedingen door de verzekeringen werden aangepast en het aantal behandelingen die vergoed werden steeds minder werd (veel mensen vielen van onbeperkt fysio terug op 7 behandelingen), werd het traject dat ik met de cliënt inging volledig anders. Er was geen tijd meer voor de stappen die nodig zijn om goed te leren ontspannen. Alles moest snel, snel en nog sneller! Protocollen rolden de grond uit. Alles moest verantwoord worden en ingevoerd worden in gecontroleerde computerprogramma's. Je had steeds minder behandelingen om de mensen tot hun eigen kern en heling te brengen. De in mijn ogen zeer nodige diepgang, kon in veel gevallen niet meer bereikt worden. Zo jammer!

Mijn werk veranderde (zelfs tijdens een behandeling) in veel computerwerk met daarnaast weinig tijd voor de behandeling op zich en de verbinding met de mensen. Dit is een van de redenen waarom ik mijn werk als fysio los heb gelaten.

Het mooie is...dit was de start van Praktijk Energiebron! Mijn eigen praktijk bloeide op!

Ik kies er nu voor tijd in te plannen voor mijn mensen om zo juist samen vooruit te kunnen en veranderingen bij iedere cliënt teweeg te kunnen brengen. Geen protocollen, maar afgestemd werken per cliënt. Doen wat in het moment nodig is!

Met o.a. ontspanningstherapie leer ik de mensen aan hoe ze zichzelf en hun lichaam kunnen ontspannen. En hoe ze dit in hun dagelijks leven, thuis, maar ook op het werk kunnen doen. Ze leren daarnaast ook om hun lichaam te voelen. Krijgen meer lichaamsbewustzijn. Daardoor gaan ze heel anders in het dagelijks leven hun lichaam gebruiken. Heling kan makkelijker plaatsvinden😀

Ook gebruik ik massage om mensen te helpen om hun lichaam te ontspannen. In de huidige fysiotherapie wordt massage helaas vaak weggelachen. Terwijl het in mijn ogen een zeer effectief hulpmiddel is op weg naar ontspanning, pijnvermindering, meer lichaamsbewustwording en heling. 
In combinatie met coaching kunnen er hele grote stappen worden gezet. Levens kunnen volledig veranderen

Als mensen voor het eerst in mijn praktijk komen zal ik een intake houden. Al jouw hulpvragen zullen we in kaart brengen. Wat wil jij bereiken? Wat is jouw doel? Binnen hoeveel tijd wil je stappen zetten?

Je krijgt de behandelingen niet vergoed door de verzekering, maar juist doordat je zelf bewust kiest om in jezelf te investeren ben je ook toegewijd om ervoor te gaan!

Een collega zei laatst tegen mij: 
Weetje, ze hebben het geld vaak heus wel! Ze geven het namelijk wel uit aan kleding of uit eten gaan. Alleen zijn ze niet gewend om echt voor zichzelf te kiezen!

Ja, hoe mooi is dat? Eigenlijk is het inderdaad een questie van keus! Wil je echt verandering in je lichaam en in jezelf! Wil je echt rust in je hoofd? Ontspanning? Meer bewust-Zijn? 
Dan is een behandeling bij praktijk Energiebron echt een cadeau aan jezelf! Ik help je super graag op jouw weg!

Zoals jullie weten wordt de praktijk op dit moment in ons nieuwe huis gerealiseerd. De garage wordt volledig omgebouwd😃
En binnenkort open ik de deuren van mijn gloednieuwe praktijkruimte!!! Jippie!

Je bent van harte welkom! Samen kunnen we bekijken wat ik voor je kan betekenen!

Lieve groet,
Dory