Over mij

 

 

Op deze pagina wil ik mezelf even aan jullie voorstellen, zodat jullie een beeld hebben bij wie praktijk Energiebron heeft opgericht en wie jullie als therapeut aan zullen treffen. 

 

 

Dory Masselink-Hermans

 

 

Ik ben de eigenaar van praktijk 'Energiebron' en ben hier werkzaam als energetische behandelaar en Bewustzijnscoach.

 

Ik ben opgegroeid in Rotterdam en later Amersfoort, samen met mijn ouders en zusje. Toen ik ging samenwonen met mijn huidige man, Sander, ben ik verhuisd naar het oosten van het land, Neede. En later kochten we een huis in Eibergen, waar ook mijn praktijk aan huis is gevestigd.

Ik ben moeder van 2 kinderen, Jelle (2009) en Twan (2011).

 

In 2001 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Als zodanig ben ik werkzaam geweest tot 2014.

Daarnaast ben ik op 21 jarige leeftijd (1998) met Reiki gestart. Dit heeft mijn leven echt verrijkt.

In eerste plaats is het geweldig om ten alle tijden jezelf te kunnen helpen als het nodig is. Het heeft mij heel veel zelf-inzicht gebracht en mijn leven verdiept.

Ook is het heel waardevol om anderen te kunnen en mogen helpen tijdens het geven van een behandeling.

In noodsituaties ben ik al zo vaak zo dankbaar geweest dat ik mijn handen altijd bij me heb; als een van mijn kinderen valt tijdens het spelen kan ik altijd direct wat doen.

 

In 2005 heb ik mijn Masterschap in Reiki (via het Usui systeem van natuurlijke heling) behaald. Mooi om naast mijn werk als fysiotherapeut, op een heel ander niveau met mensen bezig te zijn. Het geven van cursussen is iedere keer weer een unieke ervaring. Samen doorleef je een heel mooi en bijzonder proces. Elke cursist voegt zijn of haar eigen energie toe aan de beleving. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om tijdens deze cursussen één te zijn met de bron. 

 

Na de geboorte van mijn eerste kind ben ik tijdelijk gestopt met het geven cursussen en reiki-behandelingen aan cliënten. Ook ben ik na de geboorte van Twan, ons tweede zoontje bewust gestopt met mijn werk als fysiotherapeut.

Ik heb, als thuis zijnde moeder met volle teugen kunnen genieten van mijn twee kleine, nu al zo grote mannetjes.

 

Nu Twan inmiddels ook naar school gaat, heb ik de vrijheid om mijn werk als energetisch therapeut te hervatten. Dit past nu meer bij mij dan het fysiotherapeut zijn. Op energetisch niveau kan ik mensen nu begeleiden en helpen tijdens hun weg naar heling en zelfontplooiing.

 

Inmiddels ben ik ook Access Consciousness Bars practitioner (2015)  en Access Consciousness Bars Facilitator (2017) 

Bars™ heeft mij veel gebracht. Het heeft mijn oude overtuigingen losgeweekt en het mogelijk gemaakt om zo veel meer uit mezelf te halen.

Ik voel me echt een ander mens, zoveel meer Dory, sinds ik mij Bars eigen heb mogen maken; vrolijker, energieker, lichter van binnen, met het gevoel dat oude ballast steeds meer verdwijnt en steeds meer bewust-'Zijn' :-)

 

De stap naar Bewustzijnscoach heb ik begin 2018 gezet. Ik begeleid mijn cliënten eigenlijk al vele jaren op hun pad naar meer bewustzijn. Pas onlangs heb ik hier een Bewustzijnstraject aan gekoppeld om de mensen nog beter te kunnen begeleiden. Ik combineer de verschillende technieken die ik ken om mijn coachingscliënten in hun eigen 'weten' te plaatsen.  

 

Ik vind het iedere keer weer een hele mooie ervaring om mensen een op hun behoefte afgestemde behandeling te bieden. En ze op hun pad te begeleiden naar meer bewust-'Zijn'. Steeds meer één met hunzelf! 

 

Ik hoop je binnenkort welkom te mogen heten tijdens een behandeling of een cursus bij  praktijk 'Energiebron'. 

 

 

Opleidingen

  • 1998: Reiki 1 
  • 2001: Afgestudeerd als fysiotherapeut op de Hogeschool Van Utrecht
  • 2004: Reiki 2
  • 2005: Reiki-Master
  • 2015: Access Consciousness Bars Practitioner 1 bij Caro Joy
  • 2017: Access Consciousness Bars Practitioner 2 bij Merlijn Wolsink   en Renée Brillemans
  • 2017: Access Consciousness Bars Practitioner 3 bij Petra Siemers     en Anton Klijnsma
  • 2017: Access Consciousness Bars Facilitator
  • 2017: Access Consciousness Foundation bij Merlijn Wolsink

NB: Daarnaast heb ik tijdens mijn werkzame periode als fysiotherapeut vele opleidingen en cursussen gevolgd.

 


Ervaring

Sinds 1998 heb ik met de universele energie mogen werken (met kinderen en volwassenen). Iedere behandeling, praktijksituatie en cursus was een op zich zelf staande unieke ervaring, die van mij telkens weer een completere therapeut heeft gemaakt. 

 

Mijn werk als fysiotherapeut heeft mij op een ander gebied onderlegd. Ontspanningstherapie, ademhalingstherapie en lichaamsbewustwording heb ik 13 jaar lang in de praktijk mogen toepassen.

 

Deze gecombineerde kennis en ervaring gebruik ik samen met mijn intuïtie tijdens mijn behandelingen. 

 


Behandel-methode

Tijdens mijn behandelingen ga ik op een holistische manier te werk. Met behulp van o.a. Bars™, Reiki, bodyprocessen en geleide meditatie, visualisaties, ademhaling/ontspanningstherapie, lichaamsbewustwordingstraining en therapeutische ontspanningsmassage begeleid ik je op jouw weg.                                 

Samen maken we een volledig op jouw hulpvraag afgestemd behandelplan van één of meerdere behandelingen. 

 

Lees hier meer over onder het kopje 'werkwijze'.